Zdravim vsetkych priaznivcov alfa romeo, pred cca mesiacom som si kupil alfa romeo 156 2,0 TS od prveho majitela ktory ju kupil priamo v alfe, komplet cela servisna historia vsetko autorizovany servis ma 140 000 km zatial ide vsetko ako ma som nadmieru spokojny akurat, tento tyzden idem dat vymenit sviecky, auto je zive, a zatial s nim nemam ziaden problem od nastartovania citit vsetky tie kone, ziadne hupanie otacok ani nic nebucha, olej bol meneny 1000 km dozadu tak si myslim ze to je este dobry, bola tam naliata selenia, spotrebu na 100 km mam podla stylu jazdy ked nato slapem tak ma cca 13 litrov ale ked idem normalnou jazdou tak v pohode 8 -9 l / 100km mozte mi poradit naco by som si mal dat pozor pri tomto type??? mal som uz jednu alfu ale ta bola 1,6 ts a s tou som nebol spokojny... ale o tejto sa to povedat neda.. tak skuste napisat comu by som sa mal vyvarovat... vdaka :-) neskor by som pridal aj foto mojej Eleanor
14.08, 21. 11. 2012, odpověděttak hlavny je ten olej, menit najneskor po 12-15 tis., inac by nemal byt problem. este si daj pred zimou vycistit a nastriekat podvozok, nech ti to vydrzi.
15.03, 21. 11. 2012, odpovědětpo styroch JTD alfach co som mal vratane 2,4 ktore nazyvaju cuore sportivo ti mozem povedat ze tvoj vyber bol tym najlepsim co si si mohol vybrat.Bohuzial ohladom spolahlivosti tym najhorsim, mam rovnaky motor a AJ TAK to stoji za to. Takze ako nadomnou hovori ze hlavne olej, dodal by som ak pocitas ze ten motor bol trtkany do tempa jak si kazdy mysli ze treba mozno je nacaty, vies ojnicne loziska ... mozno nie ked to mas ako druhy v poradi, kazdopadne nech ti vydrzi twinspark kto nema nikdy nepochopi. Ako prvu alfu som si zvolil JTD prave z dovodu ze TS sa "seru" no casom som to jednoducho musel vyskusat. Nedavam si za vinu ze s JTD to bol strateny cas, pretoze az teraz sa mi dostalo uzasnej kombinacie 114kW a LPG ;) Bez plynu by som do toho nesiel pod 10L benzinu sa na tom vozit neda. Plyn mi vychadza na 12L, co je u nas 9e/100km, v prepocte 6 litrov nafty, co je spotreba lahkej nohy 2.4JTD. Pokial vsak by som mal volit 1.8TS 106kW tak radsej 2.4JTD, s cias 2.4JTD :) som vyskusal 1.8TS a bol som s toho sklamany. Preto som volil aj tento skurveny dvojliter ale ten zvuk motora a tah stoji za to keby sa to zadrelo aj po mesiaci co to prave mam. JTD su oslintane kurvy tecie to kde to moze veko ventilov olejova vana turbo zasrate, hore do sania, turba vylagrovane, trysky dodrbane ... Tu sa vozim, vykonovo som nevybureny, som spokojny :) Ked ojnica vyleti von budem pocteny ze to je ten pravy twinspark :) CO dalej keby aj tebe, hovorim v nemecku rakusku maju alfy TS 156 za stare auta tak to predavaju v dobrom stave, takze neni problem to doviest rozpredat a este ti motor ostane pomaly aj zadarmo. A ti kokoti s tymi 2.4 len riesia picoviny ahento a toto a v zime nestartuje a pri 2000ot cuka motor a trysky na picu skapina pri plnom kotli ... Do riti s 2.4JTD tazka kurva co drbe prednu napravu 100kg navyse kvoli picovine tazkej. Mam TwinSpark mam CoureSportivo !!!!!!!!!!!!!!!!!!
16.47, 21. 11. 2012, odpovědětked normalne jazdis nechod pod 2500ot a nad 4000ot, potom by to mohlo vydrzat, lebo olejove cerpadlo je tam od vyroby poddimenzovane tak ked to budes vytacat tak motor postupne pochovas az nakonci bude prerobeny na diesel. prva faza vyzera ked do youtube zadas Alfa 156 2.0 ts Engine Rattle vtedy je chyteny na kluke RYAN GIGGS BANGING ALFA 156 2.0 TSPARK KNOCKING,HELP!!! toto je variator novy cca 150e http://www.youtube.com/watch?v=ol7ZTYPaGBA toto je zaverecny zvuk, zadrety motor. Oni placu, ked sa to stane mne budem pocteny ! este som to v zivote nezazil aj kvoli tomu som kupoval TS 2.0. Nic ine neocakavam od alfy TS ktora bola pouzivana mladym slovakom. Potom ten motor z dovozu hovorim ... Alfy su moja srdcovka takze cokolvek sa stane je len malou prekazkou vozit sa v takomto uzasnom a krasnom aute... Peniaze nehraju ulohu, nemozu. bud chces a beres vsetko co to spaja alebo to nikdy neskusaj.
17.07, 21. 11. 2012, odpovědětpozrel som si tie videa, a az ma zamrazilo co sa moze s motorom stat :D ale ako vedel som ake rizika prinasa alfa, ale chvalabohu ziaden taky zvuk z mojho motora nepocut ide ako klasicky benzinak a ked trocha pohladka plynovy medal tak krasne vrci... cize si myslim ze to je ok
20.37, 21. 11. 2012, odpovědětVSetko co ste spomenuli som dal uz porobit auto bolo v servise motor bol to srubky prekontrolovany a prvy majitel bol taky starsi pan a o auto sa stala, sice ja sa taktiez staram o auto viac ako keby som mal nejake decko ale sak tak to ma byt a prave pre ten zvuk som chcel prave 2.0 v interiere je skoro ako nova znamky opotrebovania su len na vodicovom sedadle pretoze ten pan s nou jazdil na dlhsie cesty ale ianc v pohode to sa pretepuje, som s nou maximalne spokojny a ako ste spominali kazde auto chce svoji nie je to len o vozeni ale aj o udrzbe a ked clovek ma z coho alfu kuput ma ju z coho zivit tak ju ma aj z coho opravit moj nazor :-) vdaka za dobre rady chlapci cenim si to keby bol problem ozvem sa
20.30, 21. 11. 2012, odpověděthttp://www.squadramoravia.com/diskuze/viewtopic.php?f=7&t=5147 repas je drahy ak sa zadre a budes zhanat druhy najlepsie z rakuska, niekto kto dovaza od tial auta ti bez problemov pomoze. Urob raz za cas ja neviem dva tyzdne diag, ja som toto kupil obcas mi tam vyhodi ze je vadna lambda potom zas je dobra ... tak pocitam ze riadiaca jednotka je pripecena alebo nejake kable, sice sa to zda vazne no pre alfu bezne klasika ze vsetko je obcas poruchove a potom zrazu ne.Myslim si ze prehanam a nemesis sa tym trapit kedze podstatne je ze nie kolko mas km, ale ze to mas po jednom chlapovi co je doveryhodnejsie nez tie km. Ked by si chcel robit si sam diagnostiku niekde cez net zozenies OBD2 kabel nieco ako toto http://auto.bazos.sk/inzerat/18634958/Odhalovanie-chyb-a-poruch.php ja mam modry kryt prepojene piny 1 3 5 7 9 tusim ... a robi to diag hlavnej riadiacej jednotky, abs, airbagu ... program na to je fiatecuscan po novom multiecuscan. Na tie chyby co alfa hlasi a su pre teba smerodatne na to tento kabel a ten softver dokonale stacia. Profi diagnostika je na veci ktore ta nemusia zaujimat pokial ju mas cez multiecuscan cistu. Ten kabel sa da zohnat za nejaku dvacku takze sa ti to oplati do buducnosti. Mal som styri alfy a pri kazdej to bola uzasna vec, no alfa sa niekedy tak posere ze ti diag nepomoze, hnile kable a tak ... Uzivaj si kym je sleduj zvuk motora to je najpodstatnejsie ako najlepsia diagnostika pre teba. Zisti si kedy boli menene rozvody treba ich menit kazdych 60-80tis km na TS. a dolievaj olej !
21.01, 21. 11. 2012, odpovědětjasne. nech to slape :)
10.39, 22. 11. 2012, odpovědět