když jsem zhruba počítal spotřebu tak mi vychází že mám v průměru tak 10l\100 km. na podzim jsem ještě jezdil kolem 6l. jezdím hodne s lehkou nohou! motor nijak nevytáčím. auto nekouří a jezdí pořád stejně. nikde nic nehučí a aji se normálně zahřívá. můžete nekdo poradit kde bych mohl mít problém at vím kde mám začít hledat. díky za rady. mám 1.9 jtd 81kw
11.17, 1. 2. 2013, odpovědětZkusil bych váhu vzduchu, měl jsem jednu a ačkoliv taky auto dělalo to co má, jelo normálně atd tak spotřeba byla okolo 9l (2.4jtd 110kw) Dal jsem tam jinou a je to ok. Zkus na ní mrknout, případně vzducháč a takový ty základní věci. Jo a ještě EGR ventil, na ten mrkni, vyčisti a vyčisti i snímač v sacím potrubí.
14.40, 1. 2. 2013, odpovědět...ešte by som skontroloval čistotu vzduchového filtra a pred výmenou váhy napred ju vyčistil,skontroloval skutočnú prevádzkovú teplotu motora, pozrieť trasy nafty či jednoducho to niekde nekvapká.
19.57, 1. 2. 2013, odpověděttaky jsem si říkal že to bude asi váha. zkusím ji vyčistit a rovnou se podívám na ten filtr a egr ventil! zkusím ještě jestli někde nemám prasklou hadičku a nesaje mi to nekde falesnej vzduch! jeste bych chtel vedet kdyby to byla ta váha je nutný kupovat originální nebo na tom tak nezáleží?slyšel jsem že jsou připady že neorig. jsou nedky lepsí. díky za vámi předaný zkušenosti a veskerý rady.
22.55, 3. 2. 2013, odpovědětváha od bosche stoji 2000kč.a nějaky druhovýrovy bych nedával vubec si to snima nerozumí.mel sem tam taky za 1800kč nejakou srač.starline
22.32, 14. 2. 2013, odpovědětProcisti co pujde a pokud mas nekoho kdo ma diagnostiku,tak at ti to napoji a projede se stim a mrkne na hodnoty za jizdy,tam bude videt pokud je neco v neporadku
23.29, 3. 2. 2013, odpovědětTen nekdo kdo by ti to napojil,musi tem hodnotam rozumet,ne aby to byl nejakej vesnickej vseumel
23.32, 3. 2. 2013, odpovědětzkus tu váhu nejdřív vyčistit, nicméně mně tohle dělala právě vyčištěná váha.... nevím jak to ale bylo to tak. Netáhla tak jsem ji vyčistil a jela ok ale ta spotřeba :-( co se týče nový tak já tam dal radši BOSCH protože cí vím tak neorigo je znát.
19.10, 5. 2. 2013, odpovědětZalezi taky cim jsi ji cistil
20.20, 5. 2. 2013, odpovědětčistil jsem jí čističem na váhy vzduchu... stejný efekt má mimojiné i čistič brzd bez acetonu ;-) postup čištění byl správnej a už jsem takhle vyčistil tři... bohužel tahle už byla špatná... takže tak
0.56, 7. 2. 2013, odpovědětHodně udělá i nafta. Tankoval jsem bez biosložky a spotřeba byla přes 6. Nedavno jsme nabral u německýho Schellu a jezdim za 4,5 kominovanou.
1.21, 12. 2. 2013, odpověděttak co se tyčce spotřeby tak v tomhle ma kolega pravdu .kup si naftu někde a třeba jen 5 litru a vyjed ji kolik na to najedeš .ja jsem prestal jezdit na ono ,selku ,bp . teď mam jelikož bydlím v usteckym kraji jasno 2 benziny v Lounech aral a Duchcov na teplicky cca 5 litru asi 96 km a to mam 2,4 .5tivalec . predchozi benziny sileny 6 as 9 litru kvuli parafinu v nafte cim vic sracek tim horsi spotreba (Směsná motorová nafta (řidčeji SMN, SMN 30 nebo Eko diesel) je motorové palivo, které je vyráběno z klasické fosilní motorové nafty (69 %) a biosložky MEŘO (31 %) dle normy ČSN 656508. SMN je volně mísitelná se standardní motorovou naftou. Díky daňovému zvýhodnění, které souvisí s celoevropskou podporou paliv z obnovitelných zdrojů, je SMN o cca 2,50 - 3,00 Kč/l levnější než klasická motorová nafta.)
1.57, 12. 2. 2013, odpovědět