Ahojte Alfaci, mam problem s mojim hlupym palivovym filtrom. Uz som bezradna..Minuly rok v maji bolo auto v alfa servise v nemecku bo tu zijem vypitali si za opravu auta 800 eur menili mi palivove cerpadlo, trysky a vse co k tomu patri..samozrejme aj palivovy filter..od vtedy mi auto hadzalo do minimalky s chybou motora...bola som v decembri na STK ktora mi nepresla bo ujo mi povedal ze mi tecie nafta.- ze filter alebo zle zatiahnuty alebo na chuja..posla som do servisu v BA a taky zlaty mechanik mi vymenil filter..skusal dva...znova to tieklo vyskusal man filter ktory pasuje na rok vyroby 2000 a ten uz netiekol a auto neslo do chyby..no po dvoch mesiacoch ma ta moja talianska kurrva hodila zas do chyby a ked som otvorila kapotu no zas je tam troska natecene.co mam robit? menili ste to niekto viete mozno o nejakom inom filtry ktory na sto percent pasuje na tu moju zracku penazi? rok vyroby 2004 facelift. myslim ze vahou vzduchu sa ani nebudem zapodievat kedze vidim ze pri tom filtri je zase nafta
13.19, 17. 2. 2013, odpověděttoto tam ma ist : http://www.mannfiltre.sk/katalog/palivove-filtre/palivovy-filter-wk-854-5/ aj tak nechapem, co tam moze tiect. filter v pohode staci utiahnut rukou, rychlospojky na hadickach su tiez pomerne vychytane a keby presakovali, tak to technik rychlo zisti. dole ten odkalovac je utesneny tak, ze sa tam nema co pokazit. aku to vlastne hadze chybu a preco ti menili polovicu palivoveho systemu ? sa mi nechce verit, zeby to vsetko naraz odislo, este k tomu na mjtd. ja mam na tom cez 200 tkm a motor uplne ziadny problem, bezi ako hodinky.
14.46, 17. 2. 2013, odpovědětNo musim kuknut ci ma rovnake parametre ako ten moj novy...neviem preco proste ma auto nechalo raz na parkovisko viac som ho nenastartovala z troch servisov mi ho poslali do alfa servisu kde ti chuji aj za vymazanie chyb z pocitaca ci zobrali 80 eur a to sa ma ani neopytali ci si to sama neviem odstranit..zevraj kvoli nejakej naprd natankovanej nafty..sama som nechapala vsetko vraj to bolo upchate..ja nechapem teiz..vsetko bezalo az na ten palivovy system..ked som handrickou pretrela tam hore po tom filtri tak som citila ze to je nafta niekde to tam vyviera ja neviem kde v prdeli...vyhodi ma do chyby ked autu pritnem riadne tak hned hodi do chyby a uz netaha..po dalsich dvoch nastartovani je aj kontrolka prec aj auto taha..ono to robi tak raz za mesiac..ale teraz vidim ze ta nafta je zase vonka..ja uz neviem
15.06, 17. 2. 2013, odpověděttak to ta klasicky pekne obtiahli :) co je to za servis, ked nevie vycistit jednoduchy palivovy system ? a nemozes to chvilu odsledovat ? pomocnik sa lahko bude hrat s plynom a ty sa budes divat na ten filter, co sa s nim deje. pripadne su take zrkadielka na ohybnej rucke a tym sa da pozriet aj pod filter, ci to tam v urcitom case nestrieka vsade okolo.
17.19, 17. 2. 2013, odpovědětidem akurat vonka k autu idem to popozerat odkial to strieka, ja som vcera cely vecer rozmyslala ze kludne tam niekde z tej hadicky moze vonka jebat..filter mam spravny..ked odrezem z tej hadicky ak tam najdem dieru tak budem stastna ked tomu uz sibat nebude
12.02, 18. 2. 2013, odpovědětDaj tam filter, ktory tam patri a nie davat tam filtre od oka!!! Este moze presakovat aj niektora z hadiciek, co idu do alebo z filtra. Pri kazdom tankovani pridaj este pre istotu aj aditivum na precistenie systemu. To, ze ti vymenili trysky a pal. cerpadlo, to ta krasne ojebali, este zotvrvacnik ti popritom mohli vymenit a bolo by to na paradu komplet ojeb ;)
9.33, 18. 2. 2013, odpovědětpaco: zistila som ze filter je spravny idem to vonka popridavat a pokukat odkial to ide von..odrezem z hadicky nove tesnenie dam a bude dobre ak najdem tu sprostu chybu..inak paciak ty si kedysi odpajal vahu vzduchu kde to najdem chcem aj tu vymenit nech to cistejsie jazdi..chcem ju vyskusat ci je na prd alebo nie
12.05, 18. 2. 2013, odpověděttak hadam neboli az take kurvy, hehehe
11.30, 18. 2. 2013, odpovědětvahu vzduchu najdes pri vzduchovom potrubi medzi takym plastovym kolienkom a filter boxom pri baterke, je tam konektor a ten vytiahnes. ak je zla vaha, tak by malo auto ist lepsie, ked ju odpojis.
13.07, 18. 2. 2013, odpovědětchybu som nasla..konecne..vsetko som vycistila nanovo zamontovala auto nastartovala a kukala kde sa vali ten diesel vonka..hore na tom filtri popri srobe vyteka von takze viem ze tesnenie na chuja uz som si nove sroby objednala..aspon ze tak
12.57, 21. 2. 2013, odpovědětteraz si chod do servisu pytat nazad svoje peniaze:)))
13.26, 21. 2. 2013, odpovědětčo mam robit ket mi spaduje nafta
17.17, 12. 11. 2013, odpovědětfodmondeo,mk2 moj problem je že mistale .spaduje nafta
17.19, 12. 11. 2013, odpovědětprisava niekde vzduch. najprv treba pozriet vsetky mozne hadicky, spoje, netesnosti, cistotu.
17.42, 12. 11. 2013, odpovědět