dobry den, mam problem, mam 1.8 TS r.98 a pred casom mi nechcela nastartovat, alebo, nastartovala kedy sa jej zachce(popri tom svietila kontrolka vstreku). v servise mi povedali ze imobilizer(?!) jeden dobrý mechanik to pozrel a hovoril ze cidlo otacok klukoveho hriadela. tak teda ho vymenil a dostal som takuto Odpoved - cidlo je od oleja a to je chyba. vraj niekde v nutri sa nieco poskodilo a spliecha olej na cidlo, a to je dovod ze cidlo je niekedy funkcne a niekedy nie. PROSIM poradte ci ste sa s takým niecim stretli. alebo ci to je akesi gufero, kanalik, zaslepka...vopred dakujem za vsetky odpovede a napady, je mi luto predat alfu, slapala 3 roky bez problemov.
19.40, 17. 3. 2013, odpovědětno ja mám tiež ten ročník čo ty a mal som podobné niečo. Tak čo sa týka čidla kluky to by si mal problém naštartovať teplý motor ale očistiť ho možeš aj jasom na ňom mal usadený olej ale skor by som sa pozrel na čidlo ktoré je pod kolesom výfukovej vačky to skor zvykne robiť problémy čo popisuješ ty ale prístup k nemu je dosť zlý musia ísť dole rozvody a pokiaľ viem tak čidlo kluky je v bloku motora takže od olej bude tak či onak v tom by som problém nehladal pokiaľ si na ňom nemal taký hrubý nános ktorý by skresloval signál a to čidlo pracuje na princípe magnetizmu takže nejak olej mu nemože vadiť. ale možno sa mýlim?
23.55, 17. 3. 2013, odpovědětTak asi takto to co popisujes je typicka zavada cidla otacek kliky alebo halove cidlo otacek saci vacky . vymena cidla otacek je banalna praca si tak na 30 minut a je to ten hnedy konektor na vrchu saceho potrubi v motoraku obydve, cidla odchazeji na olej ale ne tak jak ti to popsaly v servisu ale na to ze sa porusila ich tesnost a olej vnikl do nich, narusil civku ktera je v nutri doporucuji ti vymenit najprv cidlo na klice zn BOSCH ktere na e schopech vyjde tak okolo 1000 kc, pokut bude zavada pretrvavat budes muset menit i cidlo na vacke to vychadza tak okolo 2500 a rozvoda a vacka musi dolu to ze tam mas neco narusene sa bat nemusis pretoze obydve cidla sa v oleji koupou a plavaj od olejove sustavy nejsou nijak oddelene.
19.32, 18. 3. 2013, odpovědět