Zdravim, Nevím jestli už se to někde neřešilo,ale potřeboval bych se dozvědet co nejdřív v čem je problem. Jde o motor 1.9 JTD 77kw r.v 2000. Vždycky myslím na to že alfa má špatnej ukazatel stavu paliva jakmile stojím trochu z kopce tak mě to jde do rezervy a naopak mám zase dost apod. prostě si to dělá co chce , řidil jsem se podle km co bych měl najet ,ale vubec to nesedí,příjde mi že to auto strašně žere.. Natankoval jsem za 500 to je cca 14 litru. A najel jsem na to ani né 150km což mi příjde dost málo.. Vychází to na 9-10l / 100 Ted nevím na co se mám zaměřit. První co udělám tak vyměním vzduchový filtr ,ale nemyslím si že by tohle dělal vzducháč nebo jo ? Potom co sem se dočetl někde tak další možnosti by mohly být. Prasklá hadička,Váha vzduchu a nebo Lambda sonda. Na tu bych se možná i zaměřil dá se říct že mi auto dost kouří... Ale nevím jak to zjistim jestli je to fakt ona nechce se mi koupit novej díl a potom zjistit že to nebude ono. Když jsem se ptal na diagnostiku tak ta by mi to prej nemusela ani ukazat takže by to byly taky zbytečně vyhozený peníze.. Jestli se s tímhle někdo setkal tak mi prosím napište chtěl bych to co nejrychleji dát do kupy... Díky předem..
12.31, 19. 3. 2013, odpovědětno cudoval by si sa ale vzduchovy filter to moze byt :) ked ho tam mas tri roky tak motor nedostava dost vzduchu.. hadice popozeraj vyber ich a pekne cm po cm postlacaj ci neni niekde derava... mne dymilo tiez ale ako som dal precistit vstreky tak prestalo.skus zaslepit egr ventil mozno ti to pomoze s tym dymenim...
14.44, 19. 3. 2013, odpovědětDobře , filtr mám koupenej , ten přístup tam nic moc :) Zejtra ho tam dám a uvidim
19.39, 20. 3. 2013, odpovědět