Ahoj, uz dlhsiu dobu ma trapi, ze mi svieti kontrolka motora. Podla diagnostiky sa jedna o chybu P0480 Fan relay 1 co je vlastne prva rychlost ventilatora motora. Prekontroloval som relatka a su zarucene bez chyby. Rezistory na chladici su OK. Ked skusam spustit ventilator cez FiatEcuScan, tak druhu rychlost spusti ale tu prvu nie, cely test prebehne ale nepocut, ze by relatko cvakalo. Predpokladam teda, ze chyba bude niekde v napajani relatka. Ale kde? Je tam aj nejaka poistka v napajani rele? Nema s tym niekto skusenosti? Vopred dakujem za kazdu radu.
21.23, 22. 4. 2013, odpovědětmrkni do manualu...nebo to zkus spustit manualne na tom relatku
21.43, 22. 4. 2013, odpovědětV manuali som nasiel iba poistku na silovu cast ventilatora. Neviem, ci existuje aj poistka na napajaciu cast, ktora spina rele. Ked vytiahnem rele a kontakty jednoducho prepojim kusom drotu, tak sa ventilatory rozbehnu aj na 1. aj na 2. stupni.
21.55, 22. 4. 2013, odpovědětCau,mel jsem ten sami problem a chyba byla v predradnem odporu co spousti vrtuly,najdes ho na leve strane sahary,ma dva konektory,odpoj ho a propoj kabely a spust test znovu a uvidis
9.35, 23. 4. 2013, odpovědětNo ja mam na sahare dva vykonove rezistory (jeden hore a druhy dole na sahare) plus je k tomu do serie este nejaky prvok, predpokladam, ze teplotna poistka. Mal som ich vybrate a meral ohmicky a mali obvod, tak ja uz neviem, kde je chyba. Porazi ma. Takto to vypada: http://www.gasgoo.com/auto-images/other-parts-346/1170497.html
12.56, 23. 4. 2013, odpovědětPodla FiatEcuScan je popis zavady: The reason for this fault is that ECU did not receive signal from the sensor. The Fault is present now. Take appropriate action to fix this sensor fault. Dashboard warning light was activated for this fault. Cize z toho mi vypliva, ze nejake cidlo bude asi K.O. Otazka ale je, ze ktore...
14.02, 23. 4. 2013, odpověděttak predpokladám, že čidlo na termostate bude O.K. lebo diagnostika mi počas jazdy pekne meria teplotu motora a check motora mi svietil aj pred výmenou termostatu pri starom čidle. Ešte je vraj jedno čidlo na klimatizácii len je k nemu otrasný prístup. Skúsim ešte aj to prekontrolovať. Ale budem vďačný za akúkoľvek radu...
12.34, 25. 4. 2013, odpovědět???
17.07, 29. 4. 2013, odpovědětahoj, můžu ti poslat na mail schéma, je z francouzské příručky (což by až tak nevadilo), ale mám jen jeden větrák (2.0 TS 1999 s klimou). Tak nevím, jestli ti to nějak pomůže.
18.01, 29. 4. 2013, odpovědět