Zdar alfisti,mam problem s klimou na mojej alficke a to taky,ze prestala s minuty na minutu fungovat.Ked stlacim tlacitko na klimu tak sa rosvieti normalne kontrolka ale nieje pocut take cvaknutie pri zapnuti ako predtym.Vraj to mozu byt poistky alebo aj relatko? Ale neviem kde sa nachadzaju hladal som ich a nenasiel.Vraj niekde su dve poistky u chladica?A ktore relatko to je tiez netusim.Ak mam fukar na nule a stlacim tlacidko na klimu tak len tak minimalne pocut ako fuka takze asi kompresor funguje.Poradte mi chlapi lebo fakt neviem si radu stym.A moze to byt aj tym,ze je uz prazdna? Kolko stoji jej naplnenie? Je to alfa 1.8ts 106kw rocnik 1998.Dik za kazdu radu
10.07, 14. 5. 2013, odpovědětak nebola par rokov doplnana tak uz moze byt prilis malo. tlakovy spinac ( tiez moze byt zly ) nedovoli zopnut kompresor, aby bezal bez chladiva, ktore ho zaroven maze. vnutorny vetrak mas dobre, po pusteni klimy sa sam zapne na prvu rychlost. tak ak tam vizualne nevidis nejaku netesnost, daj si to najprv naplnit ( 650 g naplne ). poistky a rele su vpredu pri baterke. to tiez mozes vybrat a premerat. el.mag. spojku kompresoru jednoducho vyskusas tak, ze kablik co k nej vedie pripojis na +pol na baterke. spojka musi cvakat.
11.57, 14. 5. 2013, odpovědětale trvaj na tej gramazi, nech ta neosmeknu.
20.12, 14. 5. 2013, odpovědětTak z normální plničky ti vyjede papír kolik čeho tam bylo a kolik tam toho daly.
20.29, 14. 5. 2013, odpovědětDAL SOM TO KONECNE NAPLNIT A KLIMA NEJDEEEE.
7.16, 21. 5. 2013, odpovědětA kdes to plnil?? Při plonění klimatizace, by ti měli za 1. odsát zbytek naplaně ( pokud nějaka byla) , potom zkusit podtlakovou zkoušku, jestliže i ta je v pořádku, tak až pak můžeš plnit klimu. A nakonec ověření funkčnosti klimatizace, a to ověřením tlaků v nízkým a vysokotlakým okruhu. A nevěřím že všechny tyto ukoly byly bez problemů. Potom jsi zbytečně vyhodil aspon tisicovku co? Dej to do pořádnýho servisu at ti to spravěj. :)
8.14, 21. 5. 2013, odpovědětMICHAL 321 kdyby jsi věděl jak funguje plnička na klimu tak sem takovy sračky ani nepišeš.
21.12, 24. 5. 2013, odpovědětvyzkoušej prohazet mezi sebou relatka, na klimu je červeny a měl by k němu vest myslim červeny a hnědy drat + nějaky dva slaby na spínani
21.16, 24. 5. 2013, odpověděthahaha..pravě že vím.. mam zkoušky na plničku klimi , a vím o čem mluvím
22.29, 24. 5. 2013, odpověděthaha, pekne si ho dostal :))) ale tak musite uznat, ze aj na tomto sa dost podvadza.
3.56, 25. 5. 2013, odpovědětZdar.A je po probleme bolo zle relatko.Dik za kazdu radu,ktoru ste daly
8.42, 25. 5. 2013, odpovědětAspon že tak :) Lepší relátko, než špatnej kompresor nebo netěsnost potrobí
9.51, 25. 5. 2013, odpovědět