Zdravím, mám problém poslední dobou se spotřebou, spotřeba 7-10 litrů, což je na léto celkem dost, olej měněný, nedávno termostat, motor nekouří. Jen motor nejde do otáček. Jakou máte vy spotřebu s tímto motorem? Dík Venca.
18.07, 6. 6. 2013, odpovědětToto auto som mal vyše 8 rokov.Poctivo sledovaná spotreba (tankovanie do plna) mi chodila stále v priemere okolo 5,8 l/100 km).Bolo to i po prekročení 300t.kilometrov. Auto prakticky nežralo olej. Do výmeny po 15t. km som dolieval okolo 0,5l po prekročení 300t. Doporučujem čo najskôr diagnostiku aspoň na úrovni FiatEcuScan. P.S.Tieto motory sú najspoľahlivejšie JTD.Teraz mám 85 kW ale už to nie je asi ono z pohľadu spoľahlivosti, ale sa mi to stále páči.
23.05, 6. 6. 2013, odpovědětSpotřebu jsme s tím motorem měl 5-5,5l/100. S 85 kW mám teď to samé. Je možné, že tam máš něco zasekanýho v palivový soustavě. Možná bych ji zkusil vyčistit a nebo natankovat v DE, máš-li možnost... Nebo vzít alespoň Vervu a nějaký letní aditivum a pořádně vyhnat pavouky.
7.42, 10. 6. 2013, odpovědětco znamená,nejde do otáček?nejede ti to v nouzáku?vzduchový filtr si měnil?váha vzduchu?turbo tlačí?naftou to nebude,určitě by to chtělo napíchnout..
7.47, 10. 6. 2013, odpovědětNejde tak svižně do otáček, jak dřív, v nouzáku to nemám určitě, prostě nejede a žere, prý to má v palivové soustavě 3 filtry-sítka a na váhu se taky podívám, jinak auto má najeto 193 tis. Jinak vzducháč to bude taky potřeba vyměnit a možná ten airbox přisává vzduch, jelikož se utrhl jeden z těch tří rezavých šroubů.
13.47, 10. 6. 2013, odpověděta jak je na tom turbo?má ještě lopatky,není přidřený obtokový ventil??
20.04, 10. 6. 2013, odpovědět