ahojte, na mojej 156 1,9JTD r.v99 som vymenil spodne ako aj vrchne ramena a stale mi pri prejazde nerovnosti bubnuje predna naprava - je pravda ze po vymene ramien je to lepsie, stale to vsak nie je tak ako by malo byt. co este moze tento buchot sposobovat? dakujem za rady.
11.45, 19. 6. 2007, odpovědětstopercentne silenbloky stabilizatora
12.15, 19. 6. 2007, odpověděta ak su to silenbloky je treba kupovat cely stabilizator alebo staci len tie?
12.39, 19. 6. 2007, odpovědětNo ja mam rovnaky problem. Klepanie v prednej naprave po prejazde nerovnostou. Avsak niekedy mi to robi a niekedy nie. Ramena som menil, stabilizator je podla servis technika OK. Jedine, co mi povedal, ze je to mozno ulozenie tlmica. Ale vraj to je dost drahe na opravu a kedze si neni isty tak sa mam na tom vozit. Vraj je to bezpecne. Ked budem menit tlmice, potom sa mi na to kukne.
16.12, 19. 6. 2007, odpovědětzdravim na prednej naprave ked vam klepe je to stopercent vrch ulozenia tlmica a ulozenie predneho stabilizatora .viem to preto lebo som menil komplet prednu napravu vsetko nove ramena horne spodne tycky riadenia stabilizatora capi vsetko proste a neverili by ste ze mi to klepalo tak isto ako keby tam bola stara naprava
20.30, 22. 11. 2012, odpovědětPokud máš silentbloky na ramenech OK tak to budou tyčky stabilizátoru cca 500,-kč za kus. Můžou bouchat i tlumiče nebo uložení tlumičů. Zajeď na test tlimičů to nestojí moc :-)
18.03, 19. 6. 2007, odpovědětdakujem pani za radu,skusim dat testnut tlmice, ak tie budu ok ako aj ich ulozenie, zrejme teda budem menit tycky stabilizatoru.este raz vdaka
7.48, 20. 6. 2007, odpovědětto Pet: už si to vyriešil??
17.10, 21. 8. 2007, odpověděttak pani doteraz to nemam vyriesene, bol som u servisaka, stabilizator ako aj tycky su podla neho ok(mechanik je to dobry, neflaka to a doteraz co povedal aj bolo zle). jedine co ma napada ze by to mohlo byt ulozenie stabilizatora, ale mechanik mi povedal ze auto ma volu na riadeni, ale ze ani capy riadenia to nie su, tie su tiez ok ale ze to vyzera na zlu hrebenatku - co by bola oprava na cca 20 000. ale zas sa mi nezda ze by to buchalo iba obcas - ak by bola hrebenatka zla tak by to hadam buchalo stale a aj na volante by som citil ze nieco nie je v poriadku - velka vola a tak.. mal uz niekto nieco podobne? P.S - precital som vsetky prispevky s vyhladavani textu stabilizator, vola v riadeni, ale v ani jednom som nenasiel odpoved.
13.01, 4. 12. 2007, odpovědětmám stejný problém a také mám za sebou výměnu ramen i spodních ale teď jsme zjistili že to dělají asi kosti na stabilizátoru a nebo přímo silentbloky na stabilizátoru budu je měnit příští měsíc tak uvidím
18.08, 23. 8. 2007, odpovědětMozte mi poradit?Mne zase neprijemne nieco vrzga v prednej naprave.Robi to pri prechode nerovnosti,ale aj ked stojim a pokivem s predkom auta.Zatial som nic nemenil.Skusal som len nastriekat WD na capi,ramena.Poradte mi.Dakujem.
10.47, 30. 8. 2007, odpovědětto Jano - zrejme to budu robit silentbloky na ramenach - mne to tiez zacalo po ich vymene, neboli dobre dotiahnute.
13.14, 4. 12. 2007, odpovědětTo Pet: ja mam rovnaky problem, tiez mi niekedy nieco bucha v naprave. Moj servisak mi uz menil ramena, tycky stabilizatora su vraj OK. Tiez mi povedal, ze mam volu v riadeni. Takze fakt to bude asi to hrebenatkou. Len sa mi ju nechce menit. Je to dost drahe. Ma niekto radu co s tym?
16.11, 4. 12. 2007, odpovědětto MT - tiez by som sa tej hrebenatke vyhol, pruser je totiz v tom ze sa neda zohnat z druhovyroby, len original, z vrakoviska mi mechanik neodporucal kupovat kedze sa neda zistit v akom je stave(az ked je na aute). Vraj je v BA firma ktora robi na ne repasy za cca 10 000 ale zatial sa mi nepodarilo nic blizsie zistit.
16.21, 4. 12. 2007, odpovědětZaujímavý názov - hrebenatka. Každopádne búchajú na všetkých Alfách po 250 tis km púzdra uloženia serva, teda piestov, ktoré sú súčasťou hrebeňa. Mám rovnaký problém a vymyslel som aj riešenie. Vyrobím na sústruhu zátku s dierou, ktrú zvonku nalisujem na servo a vnútrom bude prechádzať piest tak, aby nemal vôľu. Inak vôľa sa zistí ľahhko, po zhodení manžety sa dá pietom hýbať hore - dole.
17.31, 4. 12. 2007, odpovědětto SARKAN: No, ja mam nabehane len 140 000 km !!! a uz mi to robi. PET, kolko mas nabehane ty? Inak ja som tiez uvazoval, ze to v lete rozoberem a skusim urobit nove puzdra, presne ako si pisal. Len som si nebol isty, ci to pomoze.
18.22, 4. 12. 2007, odpovědětTo M.T - ja mam podla tacho cca 137 000, ale silne o tom pochybujem, skor to ma nalietane okolo 200 tis. to Sarkan: este ze su na fore ludia tvojho kalibru ktori vedia poradit tusim so vsetkym. uz si tu zatku na ten piest dal? nebude to tomu piestu vadit? nieze by som bol uplna lama, snazim sa o alfach dozvediet co najviac, ale ulozenie serva som v zivote nevidel:-( ostava mi verit ze s tym bude vediet robit moj mechanik.
19.23, 4. 12. 2007, odpovědětTo Pet: Ja mam na tachaci 140 000 km, auto mi doniesol sused z Talianska, hned ako dosiel domov som si ho zobral, tak on km urcite nestahoval. V Taliansku sa to vraj moc nerobi. Aj podla stitkov z vymeny oleja a filtrov, ktore som mal v motore nalepene mi tie kilometre celkom sedeli. Servisak, co mi auto robi, mi tiez povedal, ze km sa mu zdaju OK. Tak preto nechapem, to co napisal sarkan, ze riadenie odchadza na vsetkych alfach po 250 000 km. Ja mam najazdene o stotisic menej a uz mi to robi ..... .
15.38, 6. 12. 2007, odpovědětKamoši, takisto som vymenil na alfe komplet predné ramená a horné uchytenie tlmičov a búcha pri zapružení stále.Alfa bola v rámci OPEN DAY na STK a nezistili nič. Prikláňam sa k stabilizátoru. To by v tom bol čert aby som na to neprišiel. Alfa má 2000 tis.
17.37, 22. 6. 2009, odpovědětOpravujem, Alfa má 200 tis.
17.39, 22. 6. 2009, odpovědět...môže to byť aj silenblok na motore,hlavne ten v pravo,šoferov...
19.03, 22. 6. 2009, odpovědětnemáte ty auta snížený? já mám sportpacket a všechny prvky nápravy mám v pořádku. ale občas když to víc propruží tak mi klepne stabilizátor o rameno.
19.14, 22. 6. 2009, odpovědětja som pred rokom robil go napravy a po roku zasa buchanie skusal som na zdvihaku triat s ramenami a nic demontoval som jednu tycku stabilizatora vymenil demontoval druhu a hla ta bola dojebana takze tycky treba menit kazdy rok
22.24, 25. 6. 2009, odpovědětJa som menil ramena komplet 4 aj tycky stabilizatora a stale klepe.Nie tak velmo , ale stale.Mal by som vymenit aj gumi stabilizatoru?Moze to byt tym?
19.37, 27. 6. 2009, odpovědětto to cem tady pisete, je stoprocentene ulozeni stabilizatoru, tedy silentbloky stabilizatoru. Dela to rany jak prase, uplny peklo. Ja sem to resil 2 roky. Novy komplet ramena, horni i spodni, tycky stabilizatoru, tlumice (vsechno uz to bylo spatny dobry bych nemenil..) Potom horni ulozeni tlumicu a stale bouchalo. Vsechno sem si to menil sam. Potom vymena servorizeni, porad rany jako prase. Tak sem se nasral a uplne vyhodil komplet stabilizator. Je pravda ze ty pouzdra uz byly volnejsi, ale zas nejak moc vybity nebyly. A potom oddelani svatej klidek. Nikde nic ani netukne, uplne radost tim autem jezdit. A kupodivu to i bez toho stabiku jede slusne, jen se malinko vic naklani, ale vubec zadna hruza, az sem byl prekvapenej. Takze lehnout pod auto, popustit napravu, vyhodit stabik a bude klid!
7.46, 30. 6. 2009, odpovědětKamoši, sľúbil som, že zistím, čo búcha vpredu na alfe. Vymenil som ramená a čapy, ale búchal stabilizátor. Treba ho odvesiť z tiahel a pomykať. Ak búcha tak stačí vymeniť silentbloky uloženia. Alfa už ide tichúčko.
22.14, 1. 8. 2009, odpovědětak su vsetky ramena dobre a aj stabilizator z tickami tak uz je problem len v riadeni. Ja tam mam osobne mensiu volu teraz sa mi to prejavuje ked idem do zakruty. No skoro ma jeblo, ked uz je cela naprava nova, tak stale sa musi nieco najst..
19.57, 1. 12. 2011, odpovědětJednoznačně silentbloky ramen v předu horní a dolní a vzadutéž. Celá výměna všech sil. přijde cca na 12000 Kč, což není moc. Silentb. jsem teď měnil. Vyber si ty lepší, jsou i na auto kelly ve shopu. Pokud jsou však špatné kuláče u ramen, bude to dražší.
20.57, 7. 12. 2011, odpovědětNazdar, ja som vymenil uplne vsetko a potom som zistil že je vôla na puzdrach hrebenového riadenia, tiež sa mi stracal olej zo serva.
16.56, 17. 4. 2012, odpovědětako mam vymenit kumi na stabilizatore ridenia na prednej naprave zadna v pohode
15.02, 13. 5. 2012, odpovědětdo bokov to nejde vytiahnúť - mam to už zasebou,uvolniť všetky plechy na spodku a smerom dozadu sme to vytiahli ale kým sme nato došly prešli aj 3 hodiny.Potom to bolo za 1/2 hodku vonku len bolo plno skrutiek čo bolo treba zo spodu povyberať ale skúsenosť servisáka sa mu oplatila nabudúce to má raz dva vonku-bola to 156 preistotu napíšem
17.57, 13. 5. 2012, odpovědětzdravim...mam asi tak isty porblem ako aj vy vsetci...vymenil som spodne,vrchne ramena na obidvoch sranach,tycky stabilizatoru tiez aj capy riadenia...a sem tam mi to buchne..aj ked idem po rovine nazabacam tak aj vtedy ale pisem ze len sem tam sa to stane...fakt netusim co to moze byyt
14.04, 23. 4. 2015, odpovědětzdravim...mam asi tak isty porblem ako aj vy vsetci...vymenil som spodne,vrchne ramena na obidvoch sranach,tycky stabilizatoru tiez aj capy riadenia...a sem tam mi to buchne..aj ked idem po rovine nazabacam tak aj vtedy ale pisem ze len sem tam sa to stane...fakt netusim co to moze byyt...ulozenie tlmicov je v poriadku...poradte prosim
14.06, 23. 4. 2015, odpovědětA co tak uloženi stabilizační tyče nebo třeba volný třmen (brzdič)
19.05, 23. 4. 2015, odpovědět