mam alfu 156 1.6 TS ...rv:98...pri kolkych otackach radit aby bola najmensia spotreba????ma ju niekto aj s plynom lebo moja plyn ma kolko vam zere?
23.02, 19. 6. 2007, odpovědětKupovals Alfu kvuli spotrebe?? Tos mel vzit naftu a nesahat po 1,6... ktera je na auto s takovym potencialem slaba... cim nizsi otacky, tim nizsi spotreba. nenic zbytecne motor, jezdi normalne, řaď kolem 3000 (nekdy si klidne dalsi 3000 pridej) :-)))
23.21, 19. 6. 2007, odpovědětJá mám taky 1.6 a roztáčim jí na 4.5 až 5.5 tisíce a když je potřeba tak i 6 tisíc. Tenhle motor je vysokootáčkovej a tzv. podtáčením trpí. Jezdim couračky, kde hodně řadim a spotřebu mám okolo 7.5 - 8.litrů. Už jsem se dostal i na 6.9, ale to vůbec nejedeš a to mě nebaví. Teď jsem dával novou lambdu, tak uvidim co to udělá se spotřebou. Alfa tě stejně vždycky k sešlápnutí plynu přemluví. Tak jí vesele toč a užívej si jízdu. Futuristiko.
5.14, 20. 6. 2007, odpověděthlavně né nízký otáčky jak má polovička, ta se držívá do 3000/před zátahem/ trápí auto v nízkejch otáčkách na vysoký převodový stupně, a spotřebu má o 1-2 litry větší...Sportovní srdce v alfách se fakt musí držet v otáčákách, ale nízkou spotřebu fakt nečekej...jak dobrej příklad, jeť 130 a koukej kolik točí, nejdřív ti to možná přijde že kluci v itálii udělali chybu, nebo máš jinou převodovku, měla by ti točit tak 3500-4000 ot. no v tom je fígl. alfa je točivá, není to anglán nebo němec kterej si libuje v nízkejch otáčkách./při nízkejch otáčkách dává bohatší směs a to zrovínka není moc zdravý, třeba i na tu lambu.../
6.27, 20. 6. 2007, odpovědětno selespeed řadí právě až v 3000 má polovička řadí v1500-2000 to je ten rozdíl. hodně štěstí se selespeedm, měl jsem byl jsem nadšenej, než mi odešel synchron na 3 :-((( chtěl bych ho zas, ale už jedině velmi zachovalej kus, od 70letýho pána, co ročně cestou na hřbitov a zpět najede 10tis. :-))) tak hodně štěstí!!!!
12.06, 20. 6. 2007, odpovědětcaute zaujala ma vasa debata o spotrebe.mam 1.8ts.som momentalne v taliansku v tyrolskych alpach.chodim na mojej alfe kazdy den dvakrat do roboty.denne to mam asi 20 kilometrov do riadneho kopca vychadza mi spotreba nejakych 10 litrov niekedy aj viac lebo alfa nieje nejak na tie kopce takze asi viete v akych otackach sa musim pohybovat ked clovek ma rad rychlejsiu jazdu.
15.16, 20. 6. 2007, odpovědět