Ahoj všichni nedávno se mě stalo že jsem nomralně jezdil ani ve snu mě nenapadlo se podívat na kontrolku teploty motoru , teplota byla na budíku vždy kole 90 stupnu , jednou jsem stal na parkovišty a nechal běžet motor , prásk najednou se ručička začala zvedat na 130 stupnu a z motoru kouř jak prase okamžitě jsem vypnul motor a ručička spadla , všude střikala voda z nádobky chladici kapaliny jelikož to vařilo jak cip , jde mi tu o to že jsem si ani jednou nevšimnul že by se u chladiče začal točit větrak , a k tomu byl chladič vačici jak cip , chci se tedy zeptat jestly ma byt chladič vždycky studeny i když se netoči větrak nebo ten chladič chladi větrak a tím pádam je studeny , motor to je 2.0 TS 114 kw , dik za odpověd
15.45, 1. 8. 2013, odpovědětVařici*
15.45, 1. 8. 2013, odpovědětřekl bych, že se ti kousl termostat (zůstal zavřenej). Co se týká ventilátoru, je podle mě zvláštně z výroby zapojenej, protože se vypíná klíčkem - proto ho při vypnutém motoru, resp. vypnutém klíčku neuvidíš v chodu. Bylo by možná lepší, kdyby byl v chodu jen přes pojistku a termočidlo. A k dotazu o studeném chladiči - asi těžko může být studený, když má 90°C při normální činnosti.
16.11, 1. 8. 2013, odpovědětjak už jsem psal stal jsem na parkovišti a nechal zapnutej motor a tím se mi zvyšovala teplota a větrak se netočil , a co k tomu víc tak pokud neklesna teplota alespon pod 90 stupnu tak by se měl točit dál i když v něm nejsou klíčky (zkušenost z fiat bravo ) a ano o to mi jde , jelikož jsem někde četl že měl někdo prostě studenej chladič , tak se ptam jak to doopravy je , ještě takovej dotaz do chladiče vedou různe kabely tkere vodi vodu , nema alespon jeden který hladi motor byt studenej ? a popřipadně kterej by to měl byt ?
17.29, 1. 8. 2013, odpovědětMám stejnej problém, též nedávno se mi to stalo když sem stál a dobíjel kamarádovi auto...po ochlazení sem to zkusil nahodit a necítil sem po zahřátí že by proudila voda do chladiče, za termostatem hadice teplá. takže předpoklad je vodní pumpa, že by se rozpadla lopatka... zatim sem s tím nikde nebyl, pokud si to už vyřešil, tak prosím o informace jak si na tom.
17.13, 13. 8. 2013, odpovědět