Zdravím. Pročítal jsem to tady a nic se pořádně nepodobalo mému problému. Mám 1,9 JTD 85KW rok 2002. Najeto cca 110 000 km. Koupil jsem Alfu s motorem KO, prasklá klika. Sehnal jsem jiný, který měl najeto málo a napasoval ho tam. Dával jsem nový rozvody, filtry, náplně atd... Když jsem to složil, byl jsem unešenej jak to krásně jede. Trvalo to cca týden a teď alfa jede cca na 50%. Myslel jsem, že to bude váha vzduchu, ale když jí odpojím, tak to jede pořád stejně blbě a ještě to k tomu hulí (černě) jako vychrochtaná avie. Němá někdo zkušenost se stejnými příznaky této pro mě neznámé diagnózy? EGR ventil je zaslepenej. Napadla mě nějaké hadička s podtlakem, elektronická závada - plynový pedál, čidlo, snímač nebo začíná odcházet turbo (ale to je nejmíň pravděpodobný). Prosím o zkušenosti a teorie o možné závady. Radu typu "diagnostika" neberu. Ta totiž nic neukázala. Díky
23.53, 3. 9. 2013, odpovědětTak jsem se v tom pohrabal dokonale. Na bloku naměřených hodnot, jsem zjistil, že váha vzduchu ukazuje velmi nízké hodnoty. zítra jí tam napasuju. Děkuji všem, kdo mi nepomohli.
20.04, 4. 9. 2013, odpovědětza malo :)))
22.51, 4. 9. 2013, odpovědětTak váha to nebyla. Ted jedu vyzkouset regulaci tlaku turba a pak uz me napada jen zaneseny turbo a nefunkcni naklapeni lopatek.
11.23, 5. 9. 2013, odpovědět