Znova ta samá otázka, která se tu často opakuje :) ale přeci jen ... přišlo na čištění původního sání, zaprvé mě překvapilo jak je složité, zadruhé - při povolování na vrchu toho velkého airboxu se mi povedlo strhat všechny tři šrouby, které byli uplně zatuhlé, prorezlé a to jsem je mohl uvolňovačem postříkat jak chtěl :) Teď nastala otázka ... nebylo by jednodušší sehnat sportovní filtr třeba od Greenu ? Myslím, že to moje sání, už je stejně zanesené, protože do toho menšího airboxu jsem se ani nedostal. Nečekám zvýšení výkonu o 200 koní :)) ale přeci jen, bude mít motor alespoň stejný výkon jako při orig. sání ? Sportovní filtr by udělal krásnou zvukovou kulisu a hlavně, byl by mnohem jednodušší, praktičtější ... tak jak pánové ? :)
9.39, 9. 10. 2013, odpovědětno ak sa ti nechce vyberat a cistit filterboxy, pripadne opravovat strhane skrutky ( inac bezproblemov idu prevrtat na vacsi priemer, vyliat epoxidom a don narezat dlhsie zavity ) tak otvorene sanie ti vykon urcite neuberie, len to bude daleko hlucnejsie
13.43, 9. 10. 2013, odpovědětnahrada filterboxu tuningovym konusem je jedna z nejvetsich picovin, co muzes udelat. do motoru musi jit chladny vzduch a taky vaha vzduchu funguje na principu chlazeni zhaveneho dratku prave tim vzduchem. jakmile budes nasavat teply vzduch pod kapotou, vykon spis snizis a navic si rozhazis prechodove rezimy v castecnem zatizeni. je to nejvic znat pri provozu v lete a ve meste pri pomale jizde. minuly tyden jsem resil bmw Z3 v 3litru podobne dobastleny nejakym chytrakem. neveril bys jak je to u nekterych motoru znat. na tohle se rozhodne vykasli.
20.14, 9. 10. 2013, odpovědětZalezi pouze na tom, kam ten konus umisti a jak k nemu privede vzduch.
8.26, 10. 10. 2013, odpovědětTak samozrejme sa predpoklada spravne odtienenie hlavne od vyfukovych zvodov, co najblizsie k mriezke pre privod cerstveho vzduchu.
8.48, 10. 10. 2013, odpovědětTak to vidím tak, že zde zase bude rozporuplná diskuze na to samé téma jako vždy, ty samé názory :-P Osobně si myslím, že je to jen o umístění filtru, popř. délka sacího potrubí ... nemáte někdo tip kam to nejlépe umístit ? Dole jak byl původní filtr ?
9.29, 10. 10. 2013, odpovědětNajdi na gugli, je tam plno prestavieb na priame sanie, kazdopadne tam k tomu treba urobit plechovu priecku
10.30, 10. 10. 2013, odpovědět