Dobrý den mám dotaz na Alfa romeo 156 1.9 jtd 105 k 77kw Auto při volné jízdě zničeho nic zhaslo a nechtelo nastartovat eletrika fungovala jak ma a motor nenaskocil odtahla se domu rozvody ok nechala se udelat diagnostika hlasila vadu regulator tlaku paliva koupil jsem novy regulator (ten co je primontovany v tlakovem cerpadle ) auto nenaskocilo zkousely sme ho roztahnou a chytlo az pri vysich otackach a motor sel velmi spatne kolisaly otacky a musel se drzet furt pod plinem ….nejspis spatny tlak nafty udelaly jsme nove rozvody vymontovaly trubku co vede z tlakoveho cerpadla do konzole s trubkami ke vstrikum a tlak nafty byl nizky pri startovani (jen vytekala zvolna ven ) a to I kdyz se zapnulo jen zapalovani tak podavaci cerpadlo dotahlo naftu az k motoru I pres tlakove cerpadlo sehnal jsem jine cerpadlo uplne stejne regulator novy a pres cerpadlo ted proznemu nejde nafta vubec dostane se dovnitr do cerpadla (kdyz vymontuju regulator tlaku z cerpadla nafta z nej vyteka ) ale do konzole se nafta z cerpadla nedostane ani pri statovani …....diagnostiku jsme delali nekolikrat ale jen na starem cerpadle furt to hazelo jen chybu tikajici se toho tlaku …...ted me jen mate proc nejde nafta pres vymenene cerpadlo vsechno sme vzdy odvzdusnovaly jen tim sroubkem na inbus co je nahore u toho jakoby rozdelovace privodu paliva (hadic paliva) relatka vse je oka auto by melo chytnout jen co dostane naftu ale s tou naftou je problem uz jsme bezmocny vubec netusim co by to mohlo byt :( :(
19.30, 2. 11. 2013, odpovědětAhoj , určitě je to tlakem paliva?? pokud jste měnily čerpadlo (railový) tak by měl být problém vyřešen .. Měl sem ted neco podobneho .. a byla to prkotina (jako vždy ) zkuste se podívat na snimač otáček na klice .. Kdyz je spatnej tak to nenastartuješ . a dokonce je to tak úžasně vymyšlený pokud nenasnímá ty hodnoty který má mít tak ti přiškrtí přívod nafty (pravděpodobně aby nedošlo k poškození DRV ventilu a tím čerpadla ) . Mě se to projevilo stejně jak tobě prostě sem jel a najednou to chcíplo jako kdyby došla nafta . a pak uz je točila naprázdno .. Asi po 20minutách (kdyz snímač trochu vychladnul) tak sem to natočil a po 2 minutách to zas chcíplo ..
13.36, 3. 11. 2013, odpovědětMel jsem diagnostiku na alfy hazelo to furt jen blbosti kolem tlaku nafty kdyz ted zapnu klic naplni se cerpadlo naftou a kdyz zacnu s motorem tocit tak nedava vubec naftu vevylitne z nej nic ....?? hodila by mi diag chybu toho snimace kliky ...nebo jde neak otestovat mam multimetr ??
20.48, 5. 11. 2013, odpovědětPo třetím nastartování alfa se objevil napIS code a nic nejde ani ne sviti ani rádio nic díky za radu
15.44, 4. 2. 2018, odpovědětbaterka KO
21.28, 4. 2. 2018, odpovědětNo baterkou to asi nebude když to točí buď tím snímačem nebo řídící jednotkou
11.52, 7. 2. 2018, odpovědět