Zdarek alfisti,chtel bych vas poprosit o radu.Koupil jsem asi pred 3mesici 156 r.v.1999 je to 2,4jtd a ma mit najeto 107000,-km.Slapala mi jak hodinky ale pak asi po 2mesicich odesla vaha vzduchu tak jsem koupil novou.Jede zase jak z praku,ale jak seslapnu plyn na podlahu tak mi zacne strasne kourit z vyfuku-uplne cerny kour.Mate predstavu co to muzu byt ?Dikas
16.06, 14. 8. 2006, odpovědětkour u naftaka = malo vzduchu - hodne paliva .. takze v tomhle kontextu hledej .. asi turbo nedava, kolik ma .. ukapavajich vstriky - palivo hori jeste pri vychodu ze spalovaciho prostoru ... vadne nejake cidlo na jehoz zaklade se vstrikuje vice paliva nez by melo .... atp
16.28, 14. 8. 2006, odpovědětMě alfa netlakovala měl sem v čoudu ovládání lopatek a nečudila ani trochu( snad jen za studena kdyžsem za ni rafnul ale která nafta si nezačudí )
18.03, 14. 8. 2006, odpovědětPokud jsou vporadku cidla tak to turbem byt nemuze. Jinak to vi přesne podle vahy vzduchu kolik nafty to tam ma nasypat. Ani mez turba to nemuze hulit.
8.13, 15. 8. 2006, odpovědětNeměnil jsi náhodou vzduchový filtr? Já mám přesně stejný problém a mám podezření právě na filtr. Ten jsem vyměnil za nový neoriginál (tuším Filston) a pak jsem začal pozorovat ten kouř a spotřeba šla cca o 0,3l nahoru. Známý s fiatem měl to samé, filtr vyndal a dal tam ten starý a je to prý OK. Já zvažuji koupit nějaký tuning filtr s dobrou propustností vzduchu, snad to pomůže (i spotřebě).
14.15, 25. 7. 2007, odpovědět