asi budu opět za vola, ale našel by se někdo kdo by mi vysvětlil co je to váha vzduchu? Upřímě jsem o tom ještě neslyšel. Jsem technickej typ, ale přes elektro do aut nedělám. Hodně se to o problematice píše, ale není z toho plně zřejmé oč se jedná. Děkuju všem
11.27, 25. 6. 2007, odpovědětuž jsem to tu párkrát psal, váha vzduchu je v podstatě největší jen teploměr, z teploty vzduchu, průřezu, a rychlosti /průřez je konstanta, rychlost luftu se bere s otáček motoru proto je v sání u filtru takovej hříbek ten tu rychlost reguluje k optimu/ se pak vypočítá objem vzduchu a podle toho se zpočtě bohatost směsy, jako kolik impulzů vstřiku. je známý že vzduch má při jiný teplotě jinej objem a o to jde. nejvíc na vahách vzduchu odchází topený referenční měření teploty, váha jako taková funguje diferenčně, po zasvinění ostrejch čidel, se pak peče až se upeče ten konstatní...a je vymalováno, proto nemá moc velkou cenu upravovat sání, když není upravená řj... jediný co jde je odpojit EGR ventil, ale pozor na emise a na lambdu.
11.43, 25. 6. 2007, odpovědět