Cau, mam 1.9 JTD rv. 99 140 tis. km a po vymene rozvodu nekde od mikroremene se oziva piskani, jakoby suche lozisko. Je to hlavne po nastartovani za studena a cim vice bezi spotrebicu + klima tim je piskot horsi. V servise jsem se ptal a prej tam dali kratsi remen aby byl vic napnuty, tim je soustava vice zatizena. Mate s tim nekdo osobni zkusenost ? Chci jet pristi mesic do Bulharska, tak jestli to mam nejak resit. Dik.
8.14, 26. 6. 2007, odpovědětCopak tam není napínák? S napínákem je irelevantní délka řemenu, pokud se při nastavení napínáku dostaneš na správnou hodnotu předpětí.
9.59, 26. 6. 2007, odpovědětono to je nejaka kladka napinacia alebo vodiaca,mal som to aj ja.treba ju vymenit.
11.58, 26. 6. 2007, odpovědětNajhoršia varianta je alternátor. Vymontovať ho je fakt "paráda". Mne pískal práve ten a v pr... bola aj vodiaca kladka.
7.21, 27. 6. 2007, odpovědětAhoj, stejnej problem mam taky, auto mam uz 2 roky a najel jsem s tim 45000 km a porad stejne. Mnel jsem auto v servisu nekolikrat, menili kladky potom lozisko na klimatizace ale dela to dal takze ja nevim co s tim. Prosim o radu jestli nekdo mel stejnej problem a vyresil ho. Dekuji.
20.54, 21. 9. 2007, odpovědětTo pískání se projevuje jen na JTD?Mám 2,0TS a taky slyšim takový hvízdání od strany řemenů a rozvodů.Nejvíc je to slyšet okolo 1500ot/min a s přidáváním plynu to hvízdá rychlejc,ale zaniká to v řevu motoru.Na volnoběh nic slyšet není.Rozvody mám i s kladkama vyměněný,včetně řemenu vyvažováku a řemenu klimy.Zaslech jsem od někoho,že ten zvuk je u 2,0ts normální a že ho vyluzuje řemen vyvažovacích hřídelů.Motory bez vyvažováků by to dělat neměly.Chtěl jsem na zkoušku sundat řemen klimy a alternátoru a pak ten vyvažovacích hřídelů.Tím bych zjistil,jestli za to může klima/alternátor,nějaká kladka a nebo jestli to dělaj ty yvvažováky.Bohužel se mi nepodařilo sundat ani kryt rozvodů.Kryt se mi nepodařilo sundat přes nějakou řemenici kterou bych musel sundat.Zaboha jsem nepřišel na to,jak jí oddělat - ví někdo jak sundat tu řemenici abych mohl sundat kryt rozvodů a kde je napínací kladka řemenu klimy a alternátoru,nebo jak ten řemen povolim - nikde jsem nic nenašel.Jinak hvízdavej ten zvuk u 2,0,je to normální?.Potřeboval bych si poslechnout nějakej 2,0TS.
3.35, 22. 9. 2007, odpovědět