Zdravím alfisti. Mám AR 2.0JTS r.v. 2002 . Při jízdě mi z ničeho nic začal vynechávat válec, začlo mi hlásit chybu s motorem ( engine failure ) a rozblikala se mi oranžová kontrolka motoru. Po napojení na diagnostiku přes ELM327 mi hlásí počítač chybu: P0302 ( nedošlo k zážehu na 2. válci ). Vytáhl jsem svíčky a jedna měla mokré kontakty, jinak ostatní suché a vypadají v pořádku. Zkoušel jsem svíčky přehodit ( každou jsem našrouboval na jiný válec ) a diagnostika mi hlásí pořád stejnou chybu na 2. válci a problém je stejný. Ještě dodám, že válec vynechává nepravidelně, dokonce mi kontrolka motoru semtam zhasne a jde cítit, že jedou všechny 4 válce, na volnoběh jenom 3. Napadla mě ještě jedna možná chyba a to na lambdě ( nebo katal. ), jelikož motor nikdy nepoznal jiný benzin než N95 a já jsem do něj asi 2 týdny před problémem nalil 100 oktan. Jestli se neuvolnil nějaký bordel v motoru a ten mohl zasrat lambdu, v horším případě kat. Diagnostika mi hlásí jenom tu jednu chybu s válcem. Kdyby jste měli nějakou radu, byl bych rád, kdyby jste se s ní se mnou podělili. Děkuji vám a přeji předčasně do nového roku mnoho kilometrů bez poruch a újmy na zdraví nejen alfistům, ale všem řidičům. :-)
19.55, 13. 12. 2013, odpověděttak logicky - co vsetko okrem sviecky, ktoru si sam vylucil moze byt vadne na druhom valci ? jedine zuholnatena fajka, prerazeny VN-kabel, uvolneny konektor na cievke a hlavne samotna CIEVKA. cize prehadz medzi sebou najprv cievky a uvidis. je to bezna porucha TS. najprv zacne vynechavat a po nejakom case vyhori. lambda hlasi jednotke bohatu zmes kvoli nespalenemu benzinu vo vyfuku( ta mokra sviecka ) a este ten benzin aj podpaluje bunky katalyzatora. takze cievku vymenit cim skor.
20.46, 13. 12. 2013, odpovědětbude to cívka, mě to taky udělalo, v servise mi říkali jak se mi zadřel motor atd. atd. házelo mi to chybu na 2 a 3 válci a nakonec to byla jedna cívka a další příčina - neoriginální svíčky, tedy svíčky značky BOSH, takže letěly ven, zajel jsem do servisu kde dělá pán jen alfy a bylo po problému, auto šlape jako hodinky
17.09, 21. 12. 2013, odpovědět