Ahojte, ve vzduchovém filtru je takový plastový kužel. Ví někdo jak se mu správně nadává a hlavně jakou má funkci ?
16.14, 2. 7. 2007, odpovědětJo měli a vytáhli a mělo by to prý být svižnějši,ale já nic nepoznal akorát to má trochu lepší zvuk a na co to tam je nevim...
17.55, 2. 7. 2007, odpovědětKocoure, špatně jsi to pochopil, nemá to být svižnější, jenom to změní trochu zvuk motoru. Je to tam pravděpodobně k utlumení rezonance sání.
19.31, 2. 7. 2007, odpovědětpo vyndání kuželu to líp nepojede. zvuk teda zhrubne. jinak je to docela důležítá součástka v sání, ovlivňuje proudění, a počítá s ním řj. zavisí na něm váha a egr. vyrovnává podtlaky v sání mimo jiný
10.43, 4. 7. 2007, odpovědět...a co třeba kolísání otáček na volnoběh ?
19.47, 4. 7. 2007, odpovědětSamozřejmě, že kolísání otáček na volnoběh přímo souvisí s demontovaným kuželem ve vzduchovém filtru. Váha vzduchu totiž špatně reaguje na pulzaci v sání a je přímo předprogramována na použití s kuželem. Ale toto může být jen jedna z příčin proč motor "tarokuje" na volnoběh. Zároveň se zhorší charakteristika výkonu motoru v přeběhových otáčkách. MOTORDIAG
22.30, 4. 7. 2007, odpovědětTak ja mam uz ten kuzel vytahnuty asi 5 mesicu a zatim jsem nespozoroval ze by mi otacky na volnobehu kolisaly........
22.57, 4. 7. 2007, odpovědět