Ciao Alfáci, mám Alfu 156 2.O T.S. 114 kW a můj kamarád jsi koupil tu samou, ale když jsem se v kamarádově Alfě svezl, tak jemu motor táhnul už docela fest od 2 tisíc otáček, mě ten můj táhne pořádně až od 3 tisíc, jinak pod 3 tisíce je to docela mrtvola, asi mi něco nechodí jak má, ale mám tam vše nové od variátoru, váhu vzduchu, lambda sondu, svíček, filtru. Chtěl bych slyšet jak je to s výkonem u vašich miláčků, jestli také pod hranicí 3 tisíc otáček také postrádáte těch pár koníků jako já. Předem díky za vaše zkušenosti...
22.47, 17. 8. 2006, odpovědětHanzi, já už s 2.0 T.S. jezdím přes rok a jsem přesvědčený, že mám motor v nejlepší koncici. Nicméně znatelný nárůst výkonu je zřetelný až od těch cca 3 tis. ot. Do tří tis. je to úplně normální, že jede v klidu. Zkus se podívat na křivku výkonu a krouťáku (někde to určitě bude buď na oficiálních stránkách nebo na nějakým časopise (Carauto, Autotip, usw.) a bude jasno. A nakonec je taky rozdíl jak je auto "zajetý". Sám sem nevěřil, ale jsou velký rozdíly i v tomto. P.S. Když budeš mít cestu do ČB ozvi se. Můžes zkusit mojí Alfu. M.
8.19, 18. 8. 2006, odpovědětMám 2.0 TS taky a nemohu říci, že by s tím motorem pod 3 tis. ot. byla nějaká sranda :-) Začíná to opravdu až nad 3 tis. A když půjdeš ještě vejš tak tam teprve bouchaj saze :-))))
11.14, 18. 8. 2006, odpovědětZáleží na tom, kterej kvalt tam máš. Trojka jako by měla díru výkonu. Když podřadíš, tak táhne jako divá. Taky mám 2,0 TS 114Kw. Sice mě zlobí variátor ale ne tak aby to ovlivnilo výkon na poznatelnou míru (jenom ta spotřeba je větší). Jinak na křivku výkonu se podívej tady v technice. Jsou tam jak benzíny tak nafta.
12.35, 18. 8. 2006, odpovědětA nema kamarad nahodou chiptuning?Tim se zmeni prubeh vykonu a tociveho momentu.
17.57, 20. 8. 2006, odpovědětMám osobně zkušenost s tím, že často nové díly tvářící se funglnágl nově nefungují jak by měly...osobně bych prověřil pro jistotu funkci váhy vzduchu a lambda sondy - jinak bych ale dal na poznámky kolegů tady, do 3000 ot to nemusí zase tolik táhnout...
11.19, 21. 8. 2006, odpovědětZkusil bych prepocitat tu vahu podle diagnostiky a vzorecku.
17.39, 23. 8. 2006, odpovědět