máme problém s naší AR 156 1.9 JTD 85 kw.Jsem už trošku v rozpacích.Vezmu to od začátku.Nacouval do nás chlápek a prasknul nárazník,Po sundání jsme zjistili že teče chladič turba.Po výměně začlo auto v nizkých otáčkách poškubávat,někdy jako když dochází nafta.Posléze praskla hadice sání.Po výměně hadice auto stále škubalo.Nakonec jsme vyměnili naftový filtr.Ovšem nic se nezměnilo.Děje se to hlavně za studena při nízkých otáčkách.Nechám tam trojku a otáčky nechám spadnout a škube.Po ohřátí motoru to přestane,ale motor nejde korektně, zdá se mi stále že na čtvrt plynu a nízkých otáčkách divnej.Od začátku co jí máme trošku zlobí otáčkoměr, dnes jsem si to dal do souvislosti s tou závadou.Jako by ručička drhne.Natočil jsem video, ale nevím jestli to z něj bude zřejmé.Prosím všechny kdo mají zkušenosti s AR o pomoc!Diagnostika nic neukazuje,měření hodnot za jízdy také ne! http://www.youtube.com/watch?v=0NtEl2SXdgs&feature=youtu.be
13.56, 15. 2. 2014, odpovědětJa mám ten istý motor na 156 - tke.Na tom snímku z youtube sa to chová úplne normálne. Mne to taktiež trochu šklbe ak mám zaradenú trojku a dám dolu nohu z plynu pri studenom motor.Pri zohriatom motore je to o.k.Nevidím v tom problém. Predtým som mal alfu 156 1,9 JTD 77 kW a šklbalo to častejšie aj pri teplom motore.Problém bol vyriešený výmenou snímača otáčok kľukovej hriadele.
10.17, 17. 2. 2014, odpovědětPozrel som sa a nič vážne nenormálné som nepostrehol.Mne podobne snímač otáčok nejde úplne plynule, bez miernych trhancov.
23.01, 18. 2. 2014, odpovědět"snímač otáčok motora-otáčkomer" aby som to upresnil.
23.06, 18. 2. 2014, odpovědětTak cidlo snímače otáček nové, ale problem pořád. Ještě skusin váhu vzduchu.
8.17, 23. 2. 2014, odpovědět