Zdravím všechny Mám problém se svojí alfou. Po výměně převodového oleje se mi rozsvítila kontrolka motoru a po několika kilometrech opět zhasla tak sem to nějak neřešil. Ale po dvou dnech kontrolka začala problikávat a doprovazí ji ten hrozny varovný zvuk. oleje sem tam nalil dva litry když sem odšrouboval šroub který udáva hladinu oleje tak zacal olej vytíkat ale neřešil sem to řekl jsem si že o něco víc oleje nebude na škodu. Myslíte si že by to mohlo způsobit to problikávání?
11.32, 19. 2. 2014, odpovědětktora kontrolka konkretne ? olej v prevodovke nie je nicim merany a nema vplyv na management motora. kazdopadne ho odpust po tu kontrolnu skrutku lebo mysliet si, ze " něco víc oleje nebude na škodu " je tazky omyl. ale to zistis, ked ti z prevodovky vytlaci gufera.
12.02, 19. 2. 2014, odpovědětOK přebytečný olej dneska vypustim. Je to červená kontrolka motoru v levém budiku a na tom prostředním panelu se ukazuje at navštívil servis. Také jsem zapomněl zmínit ze byla odpojena baterie minimálně na hodinu může to mít nějaký vliv?
13.36, 19. 2. 2014, odpovědětTak jsem včera vypustil ten přebytečný olej a hned vedle toho šroubu co udává hladinu oleje v převodovce je nějaké čidlo. Problém přetrvává pořad. Ještě jsem vyměnil motorovej olej a vzduchoví filtr když sem to mel rozdělané pročistil sem váhu vzduchu sprejem na elektroniku který používám v práci je na něm přímo napsáno že nezanechává žádný povlak. Zítra jedu do servisu na seřízení selespeedu při rozjezdu trochu pocukává. Tak sem zvědav co na mě na diagnostice vyskočí
12.09, 20. 2. 2014, odpovědětjo zapoměl sem zminit že ten filtr a tu vahu vzduchu sem dělal ještě předtím než začala blikat ta kontrolka
12.13, 20. 2. 2014, odpovědětOk, tak tam ti presnejsie vycitaju chyby. Ale na zaciatku si nepisal nic o tom, ze mas selespeed. To meni situaciu lebo tam nejake sledovanie oleja urcite bude ( nepoznam ten system detailne ).
14.56, 20. 2. 2014, odpovědětstastie :) akurat ked vymenis olej v prevodovke neviem na keru picu ked tam neni fermez alebo cierna farba tak sa ozve vylagrovane olejove cerpadlo a ty kokot to pripisujes predovke. rozjeb to a daj na diely kup druhu.
15.43, 20. 2. 2014, odpovědětco som pisal by sa tykalo mechanickej prevodovky a motora, vidim ze selespeed. OK tak za prve si kokot ze si kupil tuto skurvenu kombinaciu selespeed a dvojliter teda jedno horsie nez druhe. rozjeb to ze nosniky nikto nevyrovna daj to na diely a kup jtd tam sa budes vozit ako ja uz 60tis, akurat 6x vymena oleja inak nic, vobec nic.
15.46, 20. 2. 2014, odpovědětTak dnes sem s tím byl na diagnostice . Tam zjistili ze třetí válec vynechává nebo nejede vůbec
15.33, 21. 2. 2014, odpovědětTak vidis, nakoniec to s olejom nema nic :)
19.59, 21. 2. 2014, odpovědětolej nema s motorom nic ?
23.37, 21. 2. 2014, odpovědětNo tak nevím díval sem se na zapalování a tam problém není.Svíčky sou pekne jiskru taky hazi dobře
10.28, 24. 2. 2014, odpovědětKdyby bylo zanesené to olejové čerpadlo tak to nemá vliv na to jestli jede nebo nejede třetí válec nebo ne?
10.30, 24. 2. 2014, odpovědětNa diagnostice to vyhodili dvě chyby P0704 a P0235 Poradte co tyto chyby znamenají a na co se mám zaměřit děkuji.
18.58, 25. 2. 2014, odpovědět