Zdravím všechny fandy, mám AR 156 2.4 103kW r. 2001 a už když jsem jí koupil tak mi nefungoval tachometr a i kyláky jsou jaksi zaseklé. Jediný co na něm funguje je osvětlení a kontrolky a v kapličce mi svítí ABS, tak vás chci poprosit o rady. Je možné že mi odešel snímač ABS? prej to je propojené, ale to se mi nezdá. A nebo čím to může být. Děkuji za reakce.
0.17, 24. 2. 2014, odpovědětZdar, je to snímač ABS, zajeď na diag a zjisti ktery nejede
14.25, 26. 2. 2014, odpovědětTam sem už byl a ukázalo se mi akorád : snímač rychlosti vozidla, P0500, není signál, závada není momentálně detekována. Tak to fakt nevím kterej by to mohl být :-( vyměnit všechny se mi moc nechce, ale když to bude třeba tak je vyměním.
15.34, 26. 2. 2014, odpovědětSkus zajet někam kde alfám rozumí a ať ti napíchnou jednotku abs - je na pinu 7 myslím. JEstli se tam neukáže nic, tak by to mohl být i špatný budík.
14.43, 27. 2. 2014, odpovědětZdar,mam uplne ten samej problem.taky jsem koupil alfu a tachac mi nejde,diagnostika ukazuje to same,i ABS mam mimo provoz a mam dokonce vyndanou pojistku,protoze me bezi furt i po chcipnuti.myslel jsem,ze je to propojene s tachometrem,protoze tachometr snima z kabelu Abs-ka,myslim ze je to ten u ridice,ale stava se mi,ze je tyden kdy mi tachometr uplne v pohode funguje a pak zas prestane.Zatim jsem po tom dukladne nepatral. Zajimalo by me co je presne mysleno,tim snimacem rychlosti vozidla,jestli je to ten kabel od Abs-ka. Jak ti jde patrani po problemu?
20.47, 27. 2. 2014, odpovědětHledání je zatím na bodu mrazu, ale známí mi říkal, ať se kouknu k převodovce, prý by tam měl být senzor. Tak to zítra zkusím hodit na rampu a podívat se na to. Pak dám vědět. A taky jsem zjistil, že asi dřívější majitel se hrabal v káblech za budíkem, kde jsem našel napojený drátek, který nikam nevede. Zkusím ho odstranit a uvidíme, co se stane.
13.20, 28. 2. 2014, odpovědětOdpoj konektor od ABS ( u motoru ), koukni jestli neni zaoxidovanej a když ne, tak zajeď na vrakáč a kup celou jednotku ABS, vyměň a bude ti ukazovat rychlost i kiláky, snímač rychlosti na převodovce nenajdeš. cca 1000Kč a hoďka klidný práce.
9.45, 9. 3. 2014, odpovědětDěkuji za odpověď hned ráno se na to podívám.
19.01, 16. 3. 2014, odpovědětAhoj, možná to nebude tvůj případ. Mě ale taky přestal ukazovat tachometr a zároveň mi Alfa přestala dobíjet. Kontrolka dobíjení se ale nerozsvítila. A příčina: Překroucená volnoběžka v alternátoru.
1.55, 25. 5. 2014, odpovědět