Dobrý den Alfáci, vlastním 2 týdny vůz AR 156 2.0 T.S 114 kw, naj 234.000 Někdy mi blbne ukazatel paliva a tak přesněji nevím kolik benzínu v něm mám. Stalo se mi během 2 týdnu to, že přijedu domů rezerva nesvítí a druhý den sednu do auta a rezerva svítí, ručička je kousek za ní a vůz nenastartuji, ale startér točí a podobně. Naliju tam 5l benzínu a vše bez problémů. Druhý případ byl ten, že jsem natankoval 13l benzínu, najel 65 km jen po městě během víkendu..sednu do auta, nastartuji kolisají otáčky až zdechne, opět natankuji 5 l benzínu a vše ok. Třetí případ byl ten, že jsem otočil klíčkem, opět rezerva svítí vůz nestartuje... otočím klíč do původní polohy, nechám vše pozhasínat, ukazatel rezervy zhasne a vůz najednou nastartuje a vše jde normálně. A tím se chci zeptat jak je možné, že vůz nestaruje když mi svítí rezerva a po pár vteřinách co nechám vše načíst znovu, rezerva zhasne a najednou vůz nastartuji a bez problémů jede. Je tam nějaké čidlo, které mě při nízké hladině nenechá vůz nastartovat aby mi auto nechcíplo třeba po cestě ? ... Teď už tam pro jistotu natankuji plnou a uvidím, jestli se mi stane to, že po tuto dobu nenastartuji... Nemůže být chyba jinde ? palivové čerpadlo, atd.. vstřiky mi nesvítí...stalo se to někomu?
18.34, 12. 5. 2014, odpovědětJinak chci ještě dodat, že 234.000 km se může zdát někomu moc, ale toto auto znalo jen slušné zacházení, tzn. pravidlná spíše předčasná výměna oleje, nevytáčení motoru nad 3000 ot dokud nedosáhl cca 90 C. Neškube táhne jak má a otáčky drží v normě... Nemám strach z nespolehlivosti.. jen mě zaráží ty starty... Děkuji za slušné odpovědi a rady
18.39, 12. 5. 2014, odpovědět