Prosím o radu, alfa netáhla, tak jsem pořídil novou váhu vzduchu (kelly 1780,- Kč) a auto začalo jezdit, ale taky kouřit (černě, když na to šlápnu a motor jde do výkonu). Ještě k akceleraci - když sešlapuju pomalu pedál, tak jako bych vůbec nepřidával a najednou, asi tak od poloviny sešlápnutí auto vyrazí, prostě mi nejde přidávat plyn plynule. Nevíte čím by tomohlo být? Známý mi udělal diagnostiku, ale nedělá alfy, tak mi alespoň vypsal chyby: - vstupní obvod spínače spojky (??, problém se spojkou nemám) - obvod žh. svíčky ohřívače A (bliká mi kontrolka žhavení, asi bude v čudu žhavicí sv.) - obvod měření hmot. vzduchu - rozsah (??) - obvod recirkulace spalin - rozsah (??) - obvod teploty nasávaného vzduchu (??) Chyby resetoval, ale objevily se znovu. Můžete mi to prosím někdo přeložit? Děkuji.
19.08, 9. 7. 2007, odpovědětkup origo váhu bosch, replika je na hovno made in china.
19.59, 9. 7. 2007, odpovědětJak píše skrobik - kup váhu Bosch, za dobrou cenu ji má místní člen nora. Ostatní chyby: spojka - to netuším, co to je. Žhavicí svíčky jsi odhalil sám. "obvod měření hmot. vzduchu - rozsah" je chyba váhy vzduchu. Může to být ale důsledek následující chyby - recirkulace spalin. Nefungue Ti EGR ventil. Vyčisti ho a pokud to nezafunguje, tak ho buď zaslep, nebo vyměň. Více o EGR se dozvíš tady na webu, když to zadáš do vyhledávání.
11.18, 10. 7. 2007, odpovědětJa mel taky vahu z kelly a jak rikas dym jak svine sice to jelo lepe ale ta spotreba. Vahu jsem byl reklamovat a vratili mi prachy.
0.39, 11. 7. 2007, odpovědětTakže dneska mi dorazila original váha od 'Nora' a výsledek? Přestalo kouřit, plyn jde přidávat plynule a výkon je super. Je to rok 2000, 77 kw, mám na tachometru 252 tis., najeto nevím, je z bazaru. Už s ní jezdím 3 roky, z toho 2 roky denně 220 km a nalítal jsem 150 tis. Kdybych si měl znova vybrat, jdu do zase do 156, zatím mě ještě nezradila. Díky za rady.
21.20, 23. 8. 2007, odpovědět