Čaute, všetci hovoria, že je najlepšie dať pri kúpe auta, káru na počítač a tak zistiť skutočný počet km a iné závady. Niekde som ale čítal, že takáto služba funguje skutočne len na autách vyrobených od roku 2002 alebo 2004..Čo je na tom pravdy ? ďakujem all
13.32, 16. 7. 2007, odpovědětpřelomovej rok je fakt 2002, ten si pamatuje vše, ale bohužel i vše jde obejít...dřívjěší roky si taky ledcos pamatujou, ale vyznat se v tom a správně přepočítat na kilometry+- něco je kapku složitější. od toho roku se montujou jednoty s jiným firmwarem
13.46, 16. 7. 2007, odpovědětjtd vždy
13.52, 16. 7. 2007, odpovědětVe zkratce: v ŘJ je zapsán stav km z jiného čidla, než z toho, které krmí tachometr. U starších ŘJ (možná to jsou roky, co píše 156sp2) se uměle vyvolá závada (například se vypojí konektor váhy vzduchu) a načte se z registru. U závady je pak stav km, ve kterém se stala. Stav km v ŘJ se údajně dá přepsat, mám na to nabídku, ale ještě jsem to z časových důvodů netestoval. Protože prasata stočí pouze budík, který je jednodušší, vznikne tam rozdíl. Protože to ake jde ze dvou různých čidel, rozdíl je tam i tak, ale není ve statisících. Jak je to u novějších jednotek nevím, bo mám už pomalu veterána. Ale z vyjádření autorizáku jsem vydedukoval, že to jde vyčíst rovnou. Pak jsem tu také zaregistroval názor, že stav km je i v ŘJ ABS a tam prý nejde přepsat. Tomu jsem se zatím nestihnul věnovat.
20.32, 16. 7. 2007, odpovědětto Kejml: ako pišeš, prelomový rok 2002, takže u starších modelov AR(99) sa analyzovať RJ nedá ? Podla teba väčšinou len pretočia čidlo ktoré komunikuje s tachometrom a to ďalšie nechajú tak ? dik Pýtam sa preto lebo, do techniky aut sa neviznam a teda ci ma zmysel otravovať známeho mechanika aby mi pomohol pri kúpe auta v Nemecku. Niekde som si všimol, ako si písal, že AR by si už nikdy nechcel, prečo ? ja sa práve chystám kúpiť, tak preto sa pýtam...THX
10.44, 17. 7. 2007, odpovědětNevím jak je to u AR, ale u některých vozů lze zjistit kilometry i z jednotky airbagu popřípadě z pásů.
10.58, 17. 7. 2007, odpovědětU JTD před rokem 2002 (nevím, jestli je správně ten rok) se to vyčíst dá, ale musí se tro umět. Musí se nasimulovat ta závada. S tím tachometrem jsi to pochopil správně. Dobytci stočí jen budík a jednotku nechají být. Protože je to složitější.
13.52, 17. 7. 2007, odpovědětKejml, este otazka, preco by si uz Alfu nechcel ? Ja sa prave chystam doviest, tak ocenim nazory..thx
16.16, 17. 7. 2007, odpovědětVelmi pravděpodobně jsi zaregistroval mou odpověď nějakému chytrákovi co vychvaloval spolehlivou německou nebo japonskou produkci. Moje druhé auto v rodině je Stilo a protože se chystáme na přírůstek, další bude Ulysse nebo spíš Phedra. Takže asi tak.
16.50, 17. 7. 2007, odpovědětKejml: aha, takze ironia...Inac poskulujem nad Stilom aj ja, takze bud Stilo alebo 156. Osobne sa mi paci aj SW. Fakt neviem co vybrat....osobne by som ocenil spotrebu a kultivivanost, spolahlivost, takze z toho mi to vychadza na Stilo ( ale ked 156 je dizajnovo par elegance :) hmm
22.58, 17. 7. 2007, odpovědět"osobne by som ocenil spotrebu a kultivivanost, spolahlivost" to je naprosto vyčerpávající, přesná a bezchybná definice TDI vozu VW Gruppe :-) LOL Napiš mail, jestli chceš laické porovnání Stilo MW 85 kW a 156 100 kW.
23.08, 17. 7. 2007, odpovědětKejml : MOj mail :erbreakz@yahoo.com Ocenim vsetky nazory pri porovnani Stila, 156 a SW. DIk
16.21, 18. 7. 2007, odpovědětKejmle, som zabudol, ak vies poradit, ktory rocnik, vybava, cca pocet km sa oplati. AR vs Stilo . Moc by si mi pomohol . THX
16.30, 18. 7. 2007, odpovědětto Kejml : nejak si na mna zabudol...
23.41, 19. 7. 2007, odpovědětNo pokial viem, mam znameho mechanika v TANEXE , autorizovany servis FIAT, tak na stilla sa moc picuje pretoze sa strasne kazia. Chodia im stale aj nove aj stare, ze je to az nadpriemerne.
10.27, 25. 7. 2007, odpovědětPokud koupis auto v nemecku tak vetsinou tam nemaji stocene km nemaji k tomu duvod a vetsinou maji servisni knizku pokud to ovsem nekupujes od nejakeho prekupnika ruse nebo polaka. Kdyz koupis auto u nas myslim diesla tak je stoceno skoro vse, protoze diesel se nekupuje abys jezdil kolem baraku tak je tam vetsinou nalitano hodne km. Napr jsem nasel v nemecku alfu r.v. 2002 ktera mela nalitano kolem 450tkm a nekdo ji dovezl k nam a ja ji nasel po mesici na netu a ted ma 91tkm a nebudu rikat kolik nahodil cenu. Staci se podivat na mobile.de a uvidis kolik tam maji nalitano diesly vse kolem 200tkm a vice oni to netaji a podivej se k nam na net a vse do 200tkm. Jednou jsem nasel alfu 156 2.4JTD ktera mela za 6 roku nalitano 1milkm a byla jako nova aspon vzhledove no nechtel bych byt tim kdo ji koupil s tim pocitem ze ma treba 150tkm. A pak vetsinou vsichni nadavaji ze se jim to porad kazi bodejd kdyz uz to ma nahrkane tolik km. I ja jsem se tak jednou nachytal ze mam najeto 140tkm hm a doopravdy jsem zjistil ze 280tkm a interier zachovaly a po 14 dnech mi odeslo cerpadlo a zacinal jsem verit ze alfa je hodne kazova protoze mi vsichni kamosi rikali at doalfy nejdu. Ale ted uz si to nemyslim pokud se o ni staras a delas pravidelny servis tak je supr a myslim ze jine auto nez alfu bych si uz nekoupil. Cuore sportivo:)
12.06, 25. 7. 2007, odpovědětto Chamry: Suhlasim s tebou. Mna tiez vsetci odhováraju od AR, ze sa kazi a je nespolahliva. Aj dalsiu vec si vystihol, v Nemecku nestacaju km(okrem turkov) a preto mam obavy z dovozu z ITA, iked sa mi tam AR pacia a su lacnejsie. Myslite ze AR SW 2002 moze mat 90 TKM ? Velmi sa mi paci, ale je v ITA...a preto mam obavy.
14.03, 25. 7. 2007, odpovědětchamry: mam stejnou zkusenost jako ty... koupil jsem alfu.. pry najeto 98.000 dle tachometru rok vyroby 2000 pri napichnuti na examiner nebo jak se tomu rika z toho technik vystoural 240.000 najel jsem za 3 mesice 15.000 km a zaclo to.. huceni lozisek v kolech ... vymena.. ted odesla remenice na klikove hrideli ktera tahne klinovej remen, regulace tlaku nafty, snimač otacek na klice atd..., ale at to shrnu ... je "zvlastni" ze temer kazde ojete auto na prodej ma najeto presne neco okolo 100.000 km :) proto nekoukat na tachometr a vzit to jednoduchou rovnici 1rok stari x 35.000 km udaj ktery vyjde je s nejvetsi pravdepodobnosti presnejisi nez tachometry .. u tech ojetejch aut to nejak moc promeruje :)
18.40, 25. 7. 2007, odpovědět