Tak jsem se rozhodnul,že se sváma podělím o můj příběh,který mi připravila má AR 156SW.r.v.2002/10,2.4jtd,110kw.Jelikož mám už najeto 310tis.km,tak už i umě došlo na výměnu dvouhmotového setrvačníku a spojkové sady.Vydržely dlouho,jelikož jezdím dálky.Spojka už prokluzovala a setrvák při plně obsazeném autě na pětku do kopce pěkně vibroval.Tak jsem sednul ke compu vybral solidní a ověřený e-shop a začal objednávat,dle parametrů vozidla atd. Doporučená dvouhmota prodejci a údajně výrobcem(pochybuji)je od Valea 836016 cena okolo 9000,-kč a doporučená spojková sada SP 821465,která se už nevyrábí a je nahrazena SP828063.Známý mechanik po kontrole,jestli jsem si nakoupil dobře,se pustil do práce.Odpoledne jsem si přišel do dílny pro auto,auto na zdviži a podle spocené tváře mechanika jsem usoudil,že je něco v nepořádku.Převodovka po složení jenom píská a nechce řadit. Takže znovu ven a kontrola po dílech a měření.Zjistilo se že nová dvouhmota je o 2-3mm vyšší a přítlačák nejde dotáhnout po celém obvodu na dvouhmotu.S doměním mechanika,že jsem objednal nějaké klumpy a že asi v krabici je nějaký jiný díl,objednal od svého dodavatele to samé a papil se jak to bude sedět.Pak se samozřejmně opakovalo to samé,jako poprvé.Nakonec jsem skončil v autorizáku kde jsem je příjemně pobavil a kde mi řekli,že žádná náhrada do mého auta neexistuje.Takže cena original dvouhmoty v autorizáku 27 000, a cena original spojk.sady necelých 8000,(výměnou za starou sadu).Když mi to řekli,chtěl jsem auto polít benzínem a nechat schořet.Ale co bych pro svojí Máňu neudělal.Takže jsem vám chtěl jenom říct,že tato kombinace dvouhmoty a spojkové sady uváděné v e-shopech nefunguje a vlastně do motorizace 2.4jtd 110kw nepatří.Mějte se a ať nám to jezdí,čus
16.41, 9. 10. 2014, odpověděthttp://www.dvojhmotny-zotrvacnik.sk/
16.48, 9. 10. 2014, odpovědětAno i tady tou možností jsem se zajímal a i u nás máme několik firem,které se zabývají repasí dvouhmot ale většinou je doba dodání 3-až 5dní a když potřebuješ auto hned a auto tě živí,nezbyde ti moc možností.Ale docela dobré téma,jelikož se o tomto šíří docela dost pomluv,jako například že někde ti jí tu dvouhmotu jenom svaří a udělají ti zní obyč.setrvák.čus
17.17, 9. 10. 2014, odpověděttak samozrejme su nejake referencie na firmy co to robia. tym by som sa riadil havne.
20.02, 9. 10. 2014, odpovědět