Zdravím lidi.Písu tady poprvé a hned mám velikánský problém.Asi pred dvema mesíci jsem nechal vymenit olej+filr.Tehdy jsem jel do Vídne-cesta v pohode,akurát obcas netáhla tak,jak by mela.Cestou zpet jsem pridal se zarazenou ctyrkou skoro do plna a vidím,jak se za autem dýmí.Ihned jsem zastavil,vypnul motor a sel se podívat,co se deje.Olej vsude rozstríkaný,pockal jsem az motor vychladne a pak jsem zjistil,ze olejový filtr je úplne volný-nedotazený.Tak jsem jej dotáhnul a dojel asi 300 metru na benzínku,koupil 2l 10w40 a 1,5 litru dolil.Nastartoval jsem a v motoru mi jemne neco pocvakávalo.Samozrejme,ze jsem dojel domu=120km.Lítal jsem po servisech,známých a jiných lidech a vsichni mi rekli dve veci.Bud zdvihátka,nebo sály a klika.Stále jsem s mou alfou jezdil,nic se nezhorsovalo.Vzhledem k tomu,ze to cvakalo nekde odspod,tak jsem se priklonil také k té klice,jenze jeden spec. na alfy mi rekl,ze se mu to nezdá abych s tím 3týdny jezdil a stále to bylo stejné.Poradil mi radeji sundat ol. vanu a pro jistotu sály zkontrolovat.Chystal jsem se k tomu tento týden,ale jeste pred kontrolou mne cekala cesta z Ostravy do Vídne a zpet.Do hranic v porádku,ale pred Vídní to zacalo cvakat víc,pak klepat,zastavil jsem zkontroloval olej.Bylo tam mírne nad ryskou minimálního mnozství.Dojel jsem na benzínku a dolil litr 10w40,ale nezlepsilo se to.Zkusil jsem presto v takovém stavu dojet na urcité místo cca 30km,ale klepání se zmenilo v bouchání a vrzání,tak jsem to asi po 10-ti km vzdal.Nyní má Alfa stojí zaparkovaná ve Vídni a já nevím,jak nejlépe tento problém vyresit.Odtahovka do Ostravy by mne stála 7-8tisíc+cena opravy motoru,nebo jiného motoru.Myslím,ze levneji by mne vysla oprava v nejakém neorig. servisu ve Vídni,ale jistý si tím nejsem.Navíc nevím jestli,lze motor v takovém stavu opravit.Proto ten nadpis.Poradí mi nekdo,jak by to resil?DEKUJI
17.33, 19. 7. 2007, odpovědět