Ahoj. Prosím o radu. Odešel mi dvouhmotový setrvačník a tak jsem ho nechala vyměnit včetně celé spojky. To samo o sobě trvalo 2 měsíce než v opravně sehnali setrvačník správných rozměrů a dokonce ani v autorizovaném servisu ho neměli. Spojka je už funkční, ale auto vůbec nemá výkon. Přečetla jsem si zde mnoho příspěvků a odhadla to na váhu vzduchu. Skutečně po jejím odpojení auto jezdí jako dříve. Jako žena mám možná hloupý dotaz zda výměna spojky mohla nějak poškodit váhu vzduchu nebo zda je to celé shoda náhod? Ráda bych věděla jak mám jednat s opravnou. Děkuji za odpověď.
11.19, 24. 2. 2015, odpovědětno tak jasne ze je to zaujimave. bud niekto zo servisakov potreboval funkcnu vahu vzduchu tak ju mozno zamenil alebo je to fakt zhoda nahod bohuzial je to tazke dokazovat.a ze 2 mesaice zhanali zotrvak??? WTF? tak to sme dopadli... ja by som s tym urcite nebol spokojny ze v servise by mi robili spojku 2 mesiace haha moj kamos mal komplet go motora a prestriekane cele auto tip top a to trvalo menej.
15.13, 24. 2. 2015, odpovědětno, museli tam nieco spravit, ked sa vyhovaraju. dvojhmoty na 2.4 musia byt bezne zohnatelne do par dni, vymena pol dna - den. ved to odchadza a meni sa stale... a potom zrejme zabudli nazad zapojit nejaky konektor. mozes prezradit, kolko ta vysla ta vymena? to som celkom zvedavy. nenavrhli ti moznost repasu zotrvaku namiesto noveho ? ( http://www.dvojhmotny-zotrvacnik.sk/kolo-dwumasowe/Alfa%20Romeo/156.html ) ps: odpoved na tvoju otazku - nie, nemohla sa poskodit
15.24, 24. 2. 2015, odpovědětStálo mě to i s výměnou tlumičů 38 tisíc. Hrůza. Přiznám se, že když jsme se dozvěděli kolik stojí setrvák tak první reakce mého přítele byla, že ji rozprodáme na součástky. Jenže já tu svoji Alfu miluju a byla jsem hysterická při představě jak ji někdo rozřeže, tak jsme ji nakonec dali opravit. Uznávám, že do auta v hodnotě 60 nebo 70 tisíc to nebyla ekonomická investice. Jo a nakonec stačilo tu váhu vzduchu pročistit a už mi to jezdí. A mám další záhadu, kterou mi ale Alfa dělá už déle. Občas, když rozsvítím světla tak se mi s tím rozsvítí i zadní mlhovka. Na panelu u řadící páky ale vypnout nejde. To pak pomůže jedině párkrát zhasnout a rozstvítit až se to konečně podaří rozsvítit bez mlhovky. Jednu dobu mě to tolik zlobilo, že jsme to vyřešili vymontováním žárovky z mlhovky. Nesetkal se s tím někdo?
20.59, 2. 3. 2015, odpovědětheh, zas tak velmi citovo to neries, je to len auto. hmlovka sa ti rozsvieti so svetlami preto, lebo tam bude zlepene relatko hmloviek. treba ho vybrat a precistit. nachadza sa myslim nad skrinkou spolujazdca, je tam taky vyberaci deklik aby k tomu bol prostup. pripadne ostava visiet tlacitko v zapnutej polohe.
15.50, 3. 3. 2015, odpovědětta spojka se mozna nemusela delat !!! prace na vic !!!! stacilo spravně diagnostikovat motor !!! a vyměnit jen vahu vzduchu
21.30, 14. 4. 2015, odpovědět