Ahoj. Mám Alfu 2,4 JTD rok 2004 po faceliftu. Bouchala mi přední náprava a na STK se jim nelíbily určité vůle, takže jsem během loňského a letošního roku postupně nechala vyměnit horní ramena, pak dolní ramena, pak tyčky stabilizátoru, všechny čepy a nevím co tam všechno ještě je. Každý pokus byl marný, bouchalo dál. Pak jsem nechala vyměnit tlumiče, bouchá to dál. Naposledy na STK řekli, že to jsou nějaké tyčky řízení, což byla podle opraváře poslední věc, která se na té nápravě ještě nevyměnila a stejně to bouchá. Stálo mě to desítky tisíc, moje Alfa se stala černou můrou pro opraváře a závada stále neodstraněna. Vím, že se tu o bouchání přední nápravy napsaly už romány, ale neuměl by mi někdo poradit nebo nejlépe není někdo z okolí Milovic u Lysé nad Labem, aby se mým autem projel a případně mi poradil nějakého opraváře co s tím má větší zkušenosti? Už vážně nevím co s tím. Teď opravář říká, že možná už jsou zase špatný horní ramena, ale vše je to stylem pokus omyl a já nechci začít kolečko výměn od znovu. Dík moc za radu. Iva
23.56, 19. 4. 2015, odpovědětje idealne menit cely podvozok naraz, pretoze v konecnom dosledku to aj tak cele preplatis ( no, uz sa stalo ). dalej by som pozrel ulozenie vzduchoveho filtra alebo chladica vzduchu od turba. su usadene v gumenych objimkach a radi stadial vyskakuju. proti buchaniu su pomedzi vlozene penove vlozky, ktore casom vypadnu a potom to o seba bucha a klepe. moznosti je viac ale aj tak si myslim, ze v servise ta natahuju. toto je notoricky az legendarne znamy problem, takze to musia vediet najst.
11.26, 20. 4. 2015, odpovědětJeště by to mohla dělat uloženi stabilizační tyče bývá to v těch gumach vyklepane a potom to klepe
12.11, 20. 4. 2015, odpovědětDěkuji za odpovědi. Stabilizační tyče včetně uložení jsme měnili. Uložení vzduchového filtru nikoho nenapadl a ač mám Alfu již 7 let tak o tom slyším prvně. Jak se zdá tak tu máte dost zkušeností s Alfami tak bych měla ještě jednu záhadu, kterou řeším již nekolik let. Když rozsvítím světla tak se mi spolu s nimi někdy sama od sebe rozsvítí i zadní mlhovka a normálně vypínačem na zadní mlhovku nejde vypnout. Musím tak dlouho rozsvěcet a vypínat světla až se mi světla rozsvítí bez mlhovky. Jelikož se mi jednu dobu ta mlhovka začala sama rozsvěcet i za jízdy na nerovnostech a stále na mě někdo blikal, že mu svítím do očí, tak jsme to prozatím vyřešili tak, že jsme vyšroubovali z mlhovky žárovku. Myslíte si, že chyba je ve vypínači, ale to jsme už zjišťovali, že se musí vyměnit celý ten panel s vypínači na přední mlhovku, ASR i zrcátka a není to nic levného. Nebo si myslíte, že je problém v kabelech? Všimla jsem si totiž, že mi občas z kufru (mám sedan) kousíček kouká gumová hadice, která asi chrání kabely co vedou k zadním světlům. Dík za radu.
13.57, 20. 4. 2015, odpovědětS tou zadní mlhovkou bude asi problém v těch kabelech co vedou v tom Husinec krku když otevřete kufr muže byt nějaký poškozeny nebo špatná kostra děla mi to občas taky když zavřít kufr rozsvítí se mi mlhovky ale jde mi to vypnout tím konfliktem vedle ASR
14.24, 20. 4. 2015, odpovědětMěl jsem namysli husí krk
14.25, 20. 4. 2015, odpověděto hmlovkach sme tu pojednavali nedavno - pisal som, ze problem bude zrejme v zlepenom relatku, ktore je ukryte nad odkladacou skrinkou spolujazdca.
15.44, 20. 4. 2015, odpovědětVůle bude v hřebenovém řízení, pokud se bochání projevuje na rovinkách.
11.23, 23. 4. 2015, odpovědětProdajalec vozil
11.20, 17. 6. 2015, odpovědět