Ahoj pred nedávnom som kúpil alfu 156, zatial nevidím ziadny väčší problém až na teplotu. Keď rano zahrievam auto(zahrievanim myslim plynulu jazdu nie neutral na mieste) tak sa to vytiahne na 70 stupňov kde sa to chvílu drží a potom to ťahá až na 90 počas toho mam pochopiteľne dosť velkú spotrebu další príklad keď už je auto zahriate a idem sním do vyššich rýchlosti napr dialnica lokalky 90kmh+ tak sa motor schladí na 70 stupňov a ked zas idem pomaly mesto alebo auto stoji na neutrale tak sa to ťaha až nad 90 čital som vela fór o tomto probleme ale vzdy mali ludia problem skor stym ze sa teplota drzi napr stale na 70 nikde som nevidel presne tento typ problemu tak prosim o radu a za odpovede dakujem :) (zatial zvazujem kupu noveho termostatu)
8.03, 24. 9. 2015, odpovědětNo, co ti ukazuje budik a realna teplota su v alfe dve rozne veci :) Treba to pozriet cez diagnostiku. Potom uz klasicky postup-vypustit vodu, vybrat oba teplomery, vycistit, preplachnut chladic chemiou a termostat menit az nakoniec. Moze byt aj ohoblovane cerpadlo. Co mas za motor ?
10.12, 24. 9. 2015, odpovědět