Chcel by som sa opýtať. Aký výrobca spojok sa vkladá do AR 156 1.9 JTD 77kW, ročník 1998. Mám totižto problém. Menil som komplet spojku a prevodovku s hlavným aj pomocným spojkovým valčekom. Spojku som dával Valeo. Prevodovka bola zánovná. No čo čert nechcel, spojku mi z času načas vypína, teda vyvlieka sa mi z pružinky, ktorá je na ložisku. Za X rokov, čo som mal starú spojku s prevodovkou sa mi nič také neudialo. A tu už druhý krát. Neviete mi prosím poradiť?? Vopred ďakujem.
17.52, 13. 5. 2017, odpovědětporadí mi prosím niekto??
13.29, 16. 5. 2017, odpovědět1.9 77 kW je motor CF2 - spojky tam idu taketo: buycarparts.co.uk/oen/60816365, vypinacie loziska k nim mas tu: buycarparts.co.uk/search?keyword=46465174
15.54, 16. 5. 2017, odpovědětĎakujem za radu ohľadom spojky, teda čo pasuje do AR 156 1.9 JTD 77kW. Každopádne pre zaujímavosť, čo sa v mojom prípade odohrávalo. Už som spomenul, že som menil okrem spojky a prevodovky aj zotrvačník so spojkovými valčekmi. No a pri jazde mi padal po istom čase spojkový pedál na podlahu a o radení som si mohol len snívať. Problém bol v tom, že ten dement, čo mi toto celé menil, namontoval zotrvačník IBA račňou a nepoužil momentový kľúč. Táto zásadná chyba v montáži mala za následok nerovnomerné uchytenie zotrvačníka na blok motora a to spôsobovalo jeho vibrovanie. Takže VIBRUJÚCI ZOTRVAČNÍK už len prenášal kmitanie na spojku, a tá sa počas jazdy vyvliekala zo spojky. Problém ako vystrihnutý zo Sherloka. Kopec vrások mi to urobilo na tvári ale už som za tým!!
18.00, 18. 6. 2017, odpovědět