čus tak sem si koupil 2,4jtd r.v 98 160tis najeto,,,,vůbec nevim na co bych se měl podívat a co skontrolovat,dík za všechno ,jo a stim fíglem na klima aby se sama nespouštěla,tak to sem skoušel a noc tak nevim
20.23, 3. 9. 2006, odpovědětVyměnit napně filtry a zkontrolovat rozvody. Ten navod na klimu mi nefungoval.
21.55, 3. 9. 2006, odpovědětTaky hoď očičko na ramena, nalej naftu a do světa :-)
22.04, 3. 9. 2006, odpovědětjj rozvody se musej prej udělat,akorát nevim kde,on mi řikal že levý stojej 3000tis a orig alfa něco okolo 6 tisíc nevim jestly natom tam MOC záleží,jinak sem ranec spokojenej uplně to auto miluju,když si představim že před koupí sem koukal na pežoty 406 a tet si představim že by mi stál před barákem? FUJ ! za alfou se každej otočí ,je to prostě fakt kouzelný auto! mam jí 4 dny a už sem projezdil 70 litrů nafty jen tak :-)) bojim se ale že se mi (třeba) bude kakat jak to všichni o italech řikají,ale já to mmu neveřim,protože když je auto nadupaný tak je přece jasný že dřív odejde a ještě když mu někdo dává za uši.Je jasný že když někdo s oktávkou jezdí jak s pytlem hoven tak mu to vydrží navěky! (taky nemamrád zakomplexovaný škodofkáře)
9.52, 4. 9. 2006, odpovědětto je uplně hustý to auto si zahrábne dokopce ještě na trojku,uplně to nestíhám,před touhle kráskouu sem měl forda eskorta 1,8 D 44kw :-O !
10.05, 4. 9. 2006, odpovědětNázor: na řemenu nešetři !!
10.38, 4. 9. 2006, odpovědětrozvody kup dobry, nesetri nedela se to tak casto a pak je oprava fajnova vec kdyz se ti to potka....loziska skf...
14.25, 4. 9. 2006, odpovědětteda kladky.....:)
14.26, 4. 9. 2006, odpovědětdik za rady,jo a ještě jedna věc,na motoru je nasáno poslední výměna oleje 161 tisív a příští výměna 165 je to možný že to vydrží jenom 4 tisíce??? a to tam má napsáno ten typ oleje : 5w jako plná syntetika?? jakej olej dotoho mam nalejt ?? jde mi o to w někde sem tady čet že 10w ale to bylo na 1,9jtd ja mam 2,4
15.09, 4. 9. 2006, odpověděttak mam docela nervy,dneska sem byl na výměně oleje,tam sem jim dal klíče od auta,jenomže ten týpek co tam dělá na dílně pak hned odjel a byl pryč tak 20 minut,mam strach jestly si je náhodou nejel někam okopírovat a očipovat,pak sem se ale ptal v autoklíčích a tam mi řekly že na tenhle klíč bych musel přivýst auto aby napíchly řídící jednotku,jinak to prej udělat nejde ,,je to opravdu tak??mam strach že mi to ukradnou
12.34, 5. 9. 2006, odpovědětno me takle ukradli dva renaulty mesic potom co byli v servisu...velika nahoda....:)..jinak pokud ti to auto nekdo bude chtit opravdu ukrast tak to neuchranis....ten cip by ti snd meli udelat jen v alfe neni to tak lehky....no olej jestli ses pintlich tak tak¨m davej pouze selenii....
14.42, 5. 9. 2006, odpovědětTy rozvody udělej co nejdřív,jestli ti hrabe na trojku.Aby náhodou,do tý doby zvolni.Pohlídej si aby ti tam dali i vodní pumpu,celkem matroš tak do 6000 Kč.Řemen Goodyear,je tam snad záruka na 100 tis.km,i když nevím jak se uplatňuje.Olej podle předpisu,NE nižší viskozitu!!Já dávám RIMULA 10/40,ale je to jedno co je to za značku,pouze ho nekupuj v obchoďáku za super cenu.Sítě tlačí na ceny a dodává se jim to na spodní hranici obsahu aditiv danýho specifikací.
0.16, 6. 9. 2006, odpovědětty jo,tak to je docela rána 6 tisíc, na eskorta mi tenkrát řekly asi 3 tis i s prací:-) ,,,jinak olej sem koupil Hekra 10w40,,,sem volal do imofi a tam mi řekly rozvody nějakejch 15-20 tisíc,,,tak sem se musel smát..jinak mam problém,chci vyndat levý přední světlo protože do něj teče voda a chtěl bych ho vymejt a zalepit,jenomže ho nemůžu za boha vyndat,prostě někde na něčem drží a já nevim kde,koukal se na to i táta ,tak nevim jestly sme fakt takoví lemplove a nebo jestly je to tak složitý,,,,,jinak dík za všechny infa
20.24, 6. 9. 2006, odpovědětrána 6 risic? no to je dobra cena....:) v tomhle si clovek musi uvedomit ze to auto je cenove a technicky uplne nekde jinde a ze to taky bude vic stat...jinak cena v imofe standartni....
9.38, 7. 9. 2006, odpovědětotázka je co ti na tom eskortu vyměnili, cena 3000 je tak za dobrej řemen s praci, možná tam byla nějaká srandovní kladka, protože ta cena je taky srandovní. :-) Podle mě jsou správně udělaný rozvody: řemen (dobrej), napínací kladka-y, vodní pumpa. Matroš za 6 je podle mě spodní hranice. Hlavně si nenech dělat rozvody tam, kde řeknou "není problém" ještě před tím, než se tě zeptají co je to za auto. Pokud mě toto řeknou v nějakým servisu, sedám do auta a mizím. Ještě k té informaci, že origo alfa rozvody stojí kolem 6. Co to je origo alfa rozvody kolem 6? Je to všechno, co jsem napsal výš? Zdá se mi to nějaký divný, ale nevím přesně co všechno je 2.4jtd. A k tomu oleji, mám ten dojem, že Hekra je zrovna taková supermarketová neznačka :-) Viděl jsem to v OBI a všechno co maj v OBI je podezřelý:-))
22.15, 7. 9. 2006, odpovědětno na ty rozvody sem volal a neřekly "neni problém" ale zeptali se co je to za auto ,když sem jim řek,tak málem hodily záda,prej alfa ? 156 ? tak to je pěkná mrtvice, a prej se musí povysadit motor neboco,hrozná práce je to..jinak to sou dobrý kluci,táta je zná a i s prací to bude 8 tisíc,ale když si to vemu tak ty rozvody budu dělat asi jenom jednou,80 tisíc km je strašnej ranec,to bych si jí musel nechat do důchodu....ikdyž jaký jiný auto?? snad už jenom Breru :-))
0.24, 9. 9. 2006, odpovědětz alfy hazou zada vsichni, protoze je proste u nas trend nedodrzovat servisni intervaly a nedavat auto to co potrebuje a to alfa romeo nezvladne...bmw 528 najedes 400 at s tim autem budes pomalu delat cokoli to je neco jinyho....
12.21, 9. 9. 2006, odpovědětAhoj nový majiteli:) Chci se tě zeptat, odkama jsi svoji milovanou alfičku přivezl a kolik Tě stála? Já si taky chci koupit naftu 2,4, poraď kde a za kolik? Díky, Jana
17.58, 15. 9. 2006, odpovědětkoupil sem jí od jednoho typa,ne z bazaru ale annonce. stála mě 110tis. myslim že to byla hodně dobrá cena protože jinak co sem koukal 98 rok tak 140-150tis. nebouraná nic,byl sem u kluků v servisu a je tam všechno origo,olej nežere moto ok.spotřeba po městě když jedu slušně 6l (oskoušeno systemem "nádrž po hrdlo,ujet 100km a znova po hrdlo" )příští tejden mě čekaj ty rozvody,to světlo furt nemůžu vyndat sakra
20.08, 15. 9. 2006, odpovědětGrowerman, takže v ČR, jojo, chápu, je to přeci jen jistoa:) Já jsem zvyklá jezdit, tak jsem si ještě okolo deváté dohodla s majitelem bazaru v německu, že bych pro ni mohla přijet přímo autobusem, tak jsem si hned na internetu objednala jízdenku do Mnichova a jedu tam příští týden:) Těším se jak malá holka, konečně budu moct všem hochům na silných autech ukázat že i ženská umí řídit;)) Ročně jezdím okolo 100tis km, tak věřím že moje nová červená kámoška bude dobře sloužit:)
0.01, 16. 9. 2006, odpovědět