U me nove (starsi-99) alfy jsem zjistil ze mi kape olej z motoru, kdyz kouknu na merku oleje tak mi ale pripada,jestli se teda nepletu a druha tecka na merce skutecne znamena MAX tak je olej jeste hodne nad az k ty pruzince nemuze to byt tim? Nebo je vhaji motor?????
9.48, 2. 9. 2007, odpovědětneteče ti náhodou olej z převodovky? překontroluj si stav a pak budem řešit dál :c)
12.35, 2. 9. 2007, odpovědětOlej nad maximální povolenou hladinu je pěknej průser.Pokavaď ho tam budeš mít moc,tak se může ucpat odvětrání klikové skříně a pak je už jen otázka jak dlouho potrvá,než ti vystřelí nějaký z gufer na klice a pak už jen za jízdy olej vyteče a máme tu dalšího zadřenýho twinsparka a italskýho šmejda.Já když to sleduju jak jsou někteří k motoru laxní a je jim jedno jestli tam olej není a nebo naopak je ho tam moc a netrápí je to,to bych blil.Ale kurvíte si auta sami,jen pak nenadávejte jak jsou alfy nespolehlivý a nedivte se,že vám to zaklepe na klice.Fakt se divim,že někdo to klidně přeleje a sere na to.ty udělej to,že odsaj hadičkou ten olej co je tam navíc a pak hledej dál kde to chčije.Ta závada co tam teď máš,může být klidně způsobená tím nadbytkem oleje co jsi tam doteď měl.Ono není dobře ani málo,ani moc.Olej má být mezi max a min na měrce - jedině to je správná hodnota aby se nic nepodělalo.
14.24, 2. 9. 2007, odpovědětMirek-jinak ty 2 tečky na měrce je min/max a mezi těmi tečkami musí být hladina oleje.Všechno tohle je v příručce ke 156 kterou stáhneš i tady na fóru.Je tam všechno,včetně výměny oleje v převodovce a jak zkontrolovat jeho hladinu.
14.27, 2. 9. 2007, odpovědětTak jsem chtel jit upustit ten olej ale na ten sroub dolu jsem se nedostal kvuli krytu a to nemam ani ten spravny hever...navic spodni kryt od motoru je na hvezdicky ktere taky nemam...HRUZA ! Musim stim dojet zitra na prihlaseni SPZ myslite ze to vydrzi? Nestane se tomu motoru neco kdyz tam je toliok oleje ?
22.00, 2. 9. 2007, odpovědětnetočit, jeď maximálně pod otáčkama ... tj. 1500-2000 max.
1.12, 3. 9. 2007, odpovědětOdsál bych ho tenkou hadičkou přes měrku oleje.Pak nemusíš sundavat kryt pod motorem.
10.38, 3. 9. 2007, odpovědět