ahoj všem. hledal jsem zde podobné téma, ale nenašel jsem. tak prosím o pomoc... měl jsem teď auto tři týdny na špalkách a měnil spojku řízení, ramena, péra, tlumiče, brzdy a ostatní srandy... zkrátka práce jako na kostele. když už jsem se chtel projet, tak mi selhalo ložisko vypínání spojky, které jsem neměnil, protože bylo v pořádku. nyní je podle mě pravděpodobně protržený ten měch nebo poškozené gufero, protože z převodovky teče brzdová kapalina. je mi ztoho uplně blbě, když vím kolik zbytečné práce to stálo.. chtěl bych se zeptat, jestli je to následek špatného odvzdušnění, a jak se toho mám propříště vyvarovat. může takto selhat i nový kus?. spojkovou sadu jsem dával sachs a ten vypínací mech. stojí asi 1800 kc ve fiatu. a pak bych se ještě chtěl zeptat, jestli máte někdo vyzkoušenej nějakej fígl, jak to co nejrychleji vyměnit, jelikož jsem mel sundanou nápravu, řízení, atd. tak to šlo snadno, ale zas to celé rozebírat se mi nechce.. mám už docela absták a jezdil bych, navíc mě už nebaví tatovi neustálé narážky ohledně kvality, když má octavii sdi..
18.25, 2. 9. 2007, odpovědětJseš si jistej,že to teče z toho hlavního válce?Neteče to někde okolo odvzdušňováku?Máš tam tu závlačku správně?Radši bych odmontoval baterku a překontroloval to.Jinak podělat se to může i nový to je jasný,ale u novýho kusu to moc pravděpodobné není.Pokud to dlouho stálo vypuštěný,mohl se tam dostat bordel a nebo válec zoxidovat a tím to začalo téct.Jenom protrženej měch by to nezpůsoboval.To je jen prachovka.To je spíš v háji O kroužek na pístku.Jinak průser je,že bez demontáže motoru nebo převodovky to ložisko nevyměníš.Když už dáváš novou spojku,přesně z tohoto důvodu to chce vyměnit i ložisko s válcem.
19.07, 2. 9. 2007, odpovědětpokud ti teče brzdovka tak je v háji pouze váleček na převodovce, dá se zrepasovat gumičky by měli stát do 200,- Kč pokud by byl v háji můžu ti poslat starší funkční cena 500,- Kč, ložisko je klasický dole ve špajzce, ale pokud jsi dělal komplet spojku a nevyměnil ložisko tak to nejsi příliš štěstík je to otázka 500,- Kč a máš klid, ložisko ti může začít hučet nebo se vysype až to bude nejmíň potřeba.
21.48, 2. 9. 2007, odpovědětJa vím, že to je špatně, ale chci ji prodat a tu spojkovou sadu jsem mel doma, tak jsem ji tam chtel dát. když mam odmontované kryty a posvítim baterkou dovnitř, tak je vidět, že ta harmonika není správně poskládaná jako by to bylo smeklý.. chtěl bych vědět spíš postup odvzdušnění, abych to ložisko nepoškodil znovu.. protože žadny šroubovací odvzdušnovák tam není, pouze jakýsi ventilek..
17.15, 9. 9. 2007, odpovědět