ahojte, prosim o radu, co sa tyka podvozku. na aute su menene predne spodne aj horne ramena, napriek tomu vsak pri prejazde nerovnosti pocut strasne buchanie z oboch stran prednej napravy. nie som si isty ci je to chybne uchytenie tlmicov alebo chybny stabilizator - ak ma s touto situaciou niekto skusenosti budem velmi vdacny za rady.
14.12, 6. 9. 2007, odpovědětpricny nerovnosti? mam predek vymeneny cely a mlati to taky . proste to neresim ... a to mam 17" kola .. a ty po pricny nerovnosti odskakuji, jak kdybych mel v haji tlumice a ty jsou taky novy ... :-(
14.16, 6. 9. 2007, odpovědětja mam iba 15 plechace, ale uz ma to buchanie dost rozculuje, robi to pri priecnych nerovnostiach, aj pri prejdeni kanalov ktore trcia par mm nad cestou.niekedy mam z toho pocit ze sa mi ide auto rozpadnut.
14.32, 6. 9. 2007, odpovědětno někdo tady psal,že mu to dělal silentblok na spodnim rameni...byl vymačkanej a o něco to tam ťukalo..mně to taky dělá,tak se na to musim nějak podívat,protože když to dam do servisu,tak řeknou že je všechno v pořádku,nebo mě nechaj vyměnit rameno který bylo v pořádku :)
15.13, 6. 9. 2007, odpověděttie silentbloky su ok, ramena spodne aj horne maju cca 1 mesiac, takze zrejme bude chyba inde. inak po vymene ramien mi zacalo strasne vrzgat od napravy - zrejme tie nove silentbloky - pred vymenou mi to nerobilo(ale boli uz poriadne vymlatene:-)
16.24, 6. 9. 2007, odpovědětstejna zkusenost ... spis se to po vymene zhorsilo a to to bylo pekne vymlaceny
7.14, 9. 9. 2007, odpovědětjinak to vrzani - dela to ten dlouhej sroub v ukotveni tlumice ve spodnim rameni (takovy parohy).. vytahnout - promazat
7.15, 9. 9. 2007, odpovědětA co horni ulozeni tlumice?
16.44, 6. 9. 2007, odpovědětChod na test napravy,na tie pohyblive platne,tam uvidis dokonale co v com chodi,a kde su vole. U nas sa to da za stovku,isiel som s technikom dole do jamy,a presne som videl co mam vybite. Nove silentbloky by vrzgat nemali,ked su dobre dotiahnute prave ze sa to stiahne a malo by to byt ticho. Montoval si ich ty alebo si pri tom aspon bol? Stabilizator zistis jednoducho napr.na rampe,ked ti niekto hore bude auto zboku kyvat,poloz na tyc alebo tie kratke spojovacky ruku,citit to ked maju volu. A horne ulozenia tlmicov su posledna moznost,aspon myslim...
0.04, 9. 9. 2007, odpovědětpani, dakujem za rady, pojdem na STK - mam znameho, nech to preveri.v pripade ak by to bolo ulozenie tlmicov, je to zlozita oprava?co sa roboty tyka, ako aj penazi. toto som zatial na ziadnom aute neriesil tak som teraz na holickach.. nepytam sa preto ze chcem na aute setrit, ale aby som sa na to vedel pripravit:-)
12.04, 10. 9. 2007, odpověděttie buchania som mal aj ja, nakoniec to bol stabilizator, dokonca ani nie ulozenie, ale ulomili sa podlozky co drzia to ulozenie po bokoch cize stabilizator sa pohyboval v priecnom smere na aute, a buchal, urcite to bude ten stabiik, ulozenie tlmicov na 156ke vydrzi hodnee
12.08, 10. 9. 2007, odpovědětno urobili mi to tak, ze daly dole stredny vyfuk, povolili napravnicu aby sa dostali k u-ckam co drzia ulozenie stabiiku, povolili tycky stabilizatoru, potom ulozenie stabiiku, cely ho vybrali, dali do zveraku, vysekali von stare gumenne silenbloky, otvorili-U profili, dali nove silenbloky, zatiahli ich naspat-tie Ucka, potom ked ich presne umiestnili na stabilizator, zobrali dve pozinkovane matky a zboku pri oboch ulozeniach na stabilizatore ich navarili, aby sa stabiik po case zas nesuchal v priecnom smere, mam tak na tomto teraz asi 3500km a absolutne v poho:D
23.15, 10. 9. 2007, odpovědět