Hladal som to tu,ale nenasiel som ci sa to niekedy nerozoberalo,tak vopred pardon ked ano... Menil niekto co ma klasicku palubovku za novu? Realne to samozrejme je,ale ci je to uplny postrach,to neviem. Viem ze tam je okrem inych veci iny vymennik na klimu,ked je dvojzonova,iny volant s ovladanim,cize kopa elektrickej a kadejakej prerabky. Vaham keby som si vedel zohnat za dobru cenu komplet palubku z nejakej buracky,so vsetkym co k tomu treba,ci sa do toho pustit...a svoju 156 kvoli tomu predat nehodlam,prezijem to aj bez PC a multifunkcneho volantu:)) Dik za kazdy nazor.
20.12, 8. 9. 2007, odpovědětZa kolko to vies kupit z tej buracky ak to nebudes premontovavat mal by som zaujem.
13.57, 9. 9. 2007, odpovědětPredbezna cena bola 10000czk,ale nic sme si neslubili,lebo sa s tou myslienkou len zahravam. Viem ze to nieje nemozne,len mam pred tou kopou elektriky respekt,ale ako sa poznam casom to vymenim:)) Pokial tam nebude treba nieco co sa da tazko zohnat,a nebude treba menit nejake vacsie funkcne casti,ktore by si nerozumeli s PC a tou novou klimou. A tak...
19.15, 11. 9. 2007, odpovědětzdravim,,mam taky jeden problem,neviem ci sa to da nim nazvat,kupil som si alfu 156,1,8ts,,len neviem ci to tak ma bit,jeden vyprava tak,druhy tak,a inu som nepocul,,,motor ma nabehanych 108000km,,interier a zvonku je ako nova,,,len ten motor,neviem ci to tak mam bit,,ked sa nastartuje,,na volnobehu ide skor mi to pripominana nejaky diesel,,ale ked sa prida tak v pohode,motor krasny zvuk,dobry tah,,len potom na mieste ,na volnobehu je to ako skoro diesel,,take brumkave..tak neviem,nemam s tym skusenost..dakujem za radu a odpoved ps.este mi ma zaujimalo,,nechce sa zohriat viac ako 60-70stup ,co stym?a ked teraz primrzlo,nejak brzgaju tlmice...dakujem
13.19, 16. 12. 2007, odpovědětDiesel zvuk - špatný variátor. Nízká teplota - vyměň termostat. Vrzání - horní ramena. Všechny potřebné i nepotřebné informace najdeš zde v diskusích, použij funkci "hledej".
13.34, 16. 12. 2007, odpovědětmas spatne zdvihatka na vent.
19.19, 6. 4. 2008, odpovědětmas variator spatny. a je to na jednej vacke taka sranda
13.21, 6. 9. 2008, odpovědětvymena palubovki to je hnus a palub.pc ti nepojde. mozno ak bisa toho chytil nejaki super elektikar.
19.16, 6. 4. 2008, odpovědětpradte prosi. dik
19.21, 6. 4. 2008, odpovědětno za 10000KC to radsej predaj svoju alfu a kup neaku novsiu ako dorabat computer
19.55, 7. 4. 2008, odpovědětza 7000sk
13.21, 6. 9. 2008, odpovědětchcel by som kúpiť Alfu 156 1,9 JTD, ale vraj sú strašne kazové a v servise ju budem mať viac ako doma, dá mi niekto radu, kto ju napr.už pár rokov?
9.15, 20. 3. 2009, odpovědětja som kupil 156 naj.108 000 tak som si myslel ze nejaky ten cas budem mat pokoj so servisom.ale opak je pravda.pokazil sa mi termostat,immobilizer,zamok na dverach,variator a teraz mi odislo servo.a to vsetko za tri mesiace.moj nazor je ze Taliani vedia robit fakt krasne a rychle auta ALE KVALITA je pre nich NEZNAMI POJEM.ja osobne by som uz Talianske auto nechcel a ked chces usetrit kopec prachov NECHCI HO ANI TY.
21.15, 21. 1. 2010, odpovědětJa mam 1,9 JTD 81kW 00 .... maximalna spokojnost, jedine co som menil bol termostat ...
15.21, 20. 3. 2009, odpovědětvariátor je prišrrobovaní na sacej vačke hned za remenicou a mení podľa otáčok motora časovanie resp. dlžku otvorenia sacích ventilov dá sa s tým jazdiť ale ten diesel zvuk sa bude stále viac ozývať /aj ja mam ten problém na 1,6TS/vrzganie: ja som to vyriešil nastriekaním silikonového oleja na horné ramená /tam kde sa to ohýba/ a od tej doby mám s vrzganím pokoj , maj sa
17.43, 20. 3. 2009, odpovědětahoj,nevie niekto, za kolko sa da zohnat servo cerpadlo na 156 1,9 jtd?
16.29, 19. 7. 2009, odpověděthm, toto je rozvinute multiforum, v ktorom sa uz od 6. prispevku vobec nespomina hlavna tema
23.41, 19. 7. 2009, odpovědětpotreboval by som gumy na podlahu, mam koberce a tie na zimu nechcem. pozna niekto stranky,kde to najdem? alebo aj na laktovu opierku.dik za info
18.58, 11. 10. 2009, odpovědětNazdar lidi. potreboval bych poradit ohladom 156 2.0lit 16v selic speedu tiptronic - uz my tam 3 krat odpalilo prevodovkove cerpadlo a za pizdu neviem preco... servisaci sa v tom neviznaju a v alfe original my to tiez nevedia spravit... nova suciastka vydrzi zhruba 2000km a potom ju zase odpali - len teraz sa stala vinimka a cerpadlo je funkcne ale zaradit nejde tak ci tak a kontrolka stale blika... neviem ci je to senzor v prevodovke alebo co pls pomoc
16.42, 19. 4. 2010, odpovědětchcel by som sa spytat ja mam tiez alfa romeo 156 1.9jtd 2000rok a nejako mi zacala haprovat.Nastarovat nastartuje a prejdem par kilometrov a strati otacky a zdochne nevedeli by ste mi poradit co tam moze byt?
16.08, 19. 5. 2010, odpovědětno da sa to, len sa musis rozumiet do elektriky, vpodstate potrebujes cele to odsavanie, par snimacou a pojde to, ale to vnutro musis mat cele, bo na packe kde zapinas svetla je spinac ktorim ovladas pc a aj tachometer z otackomerom su rozdielne prepojene z pc bez toho by to neslo. dvojzonovku som zvladol ,teraz sa chystam na uplne zapojenie pc. ale chce to pevne nervy bo je stym dost prace a clovek sa nesmie pomylit. dam sem aj par foto, len si musim najst cas. ale ide to :-)
0.10, 8. 6. 2010, odpovědětDa sa dat nova maska z alfy 156 na starsiu alfu 156 rocnik 2001 za odpovede dakujem
18.09, 28. 7. 2010, odpovědětNEDÁ MUSEL BYS VYMĚNIT CELEJ PŘEDEK BLATNÍKY KAPOTU SVĚTLA NOSNÍKY CENA ASI 50 TISÍC KČ.
18.38, 28. 7. 2010, odpovědětDobry den.Potreboval by som poradit kde je na alfe 166jtd poistka brzd.Tlakovy spinac je dobry.DAKUJEM
11.11, 18. 2. 2011, odpovědětto si sa mierne netrafil do temy :)
15.50, 18. 2. 2011, odpovědětDakujem za radu
7.34, 21. 2. 2011, odpovědětzdravim chystam sa kupit alfu 156 2,0benzin rok 97 a chel by som vediet ci su kazive alebo co by sa mohlo na nej pokazit alebo co najcastejsie odchadza..dik za odpovet
18.07, 19. 2. 2012, odpovědětahoj ja mám alfu 1,8 TS a celkom je vpohode , len si daj pozor na zvuk motora aby na volnobegu nemal zvuk ako traktor inak je tam potom vadný variator. ak ho budeš skúšat a motor pojde plynule do otáčok tak je všetko ok, ešte si všimni či neskáču volnobežné otáčky! inak je to super auto, možem odporučit ak ho pojdeš prebehnút a bude trocha buchotat predok na sto percent to bude vrchné rameno , ale oprava nieje náročná a ani nestojí vela jeden čap cca 30 eur inak auto má super jazdné vlastnosti a dá sa sním jazdit aj rodinne a ked sa chce tak aj športove, akurát som bol dnes zo svojim na STK a všetko ok tak si možem dalej užívat moju GIULIU:-DDD
21.30, 20. 2. 2012, odpovědět:))) ja uz neviem ci sa mam smiat alebo plakat, mozno smiat na nervovu obranu. idiot niekde v strede stanky odsudzuje JTD co su super kvalitne mootry, zatoze ma jeden po debilovi a je to rozjebane od vane po veko ventilov vratane vyhnitej kasne a rozdrbanych naprav. Idioti ktori mate taketo otazky prosim vas nekupujte si alfy, vy ich aj tak nikdy nepochopite a nemate na to aby ste si alfu zasluzili. Alfa nepatri tupcovi do ruk. plne zastavam vsetky motorizacie 156 co poznam, TS zadieranie je problem nedolievania oleja predlzovania servisnych intervalov. TS potrebuje 200eur rozvody, 200e sviecky, ako zaklad hned po kupe. Dalsia vec je stav ojnicnych lozisk a selenia racing olej. Teda kto na to nema a kupi to kym to ide tak mu to zaklepe po debiloch pred nim co srali na vyber oleja, dolievanie a pravidelne vymeny. JTD u debila vydrzi dlhsie ale moje skusenosti mi hovoria ze bezny interval vymeny oleja si slovak predlzil na 20tis minimalne, potom su vacky maslove... Ale drbnutemu do hlavy nenatlces, hovorim alfu ste si pochovali svojou sprostostou. Ja nemam problem s nijakou motorizaciaou, vsetky motory su vyborne a na svoju dobu absolutna spicka technologii motorov. Chodte do pice na fobie oktavie to vam sadne. co kto riesi alfu romeo.
17.08, 4. 10. 2014, odpovědět