kupil som alfu 1.6 na plyn z holandska a olej je uz na minime....co tam mam doliat ked neviem co tam bolo??akydruh oleja...alebo je lepsie vypustit olej?? co samoze miesat rozne druhy?
23.40, 8. 9. 2007, odpovědětbejt tebou,udělám výměnu oleje...nikdy nevíš,kdo měl auto před tebou a jak se o to staral :-)
23.46, 8. 9. 2007, odpověděta co tam mam doliat ked kesky este nemam na vymenu oleja....aky druh je najlepsi ked chodim na plyn?
10.53, 9. 9. 2007, odpovědětZas by som povedal nesetrit,a dakde tie love zohnat a kupit,skoda odrovnat dobry motor...Ale keby uz islo o nejaku nudzu,tak nejaku dobru plnu syntetiku,aj ked miesanie neznamych olejov moze narobit aj viac skody ako uzitku. Nebudem tu preferovat znacky,asi budes zatial volit podla ceny,ale nelej tam urcite Madit,Mogul,a podobne "vysokokvalitne oleje" :))
11.10, 9. 9. 2007, odpovědětano ano . nelej tam Madit nebo Mogul, pac ty syntetiku nevyrabeji ... ale maximalne ji bali .. takze kdyz koupis syntetiku tak to bude stejne olej od maximalne 3 vyrobcu na svete .. nikdo jiny na to nema technologii :-DDD .. kdyz koupis paramo, je to tusim shell ;-)
13.26, 9. 9. 2007, odpovědětkolko stoji kompletna vymena oleja??
11.33, 9. 9. 2007, odpovědětkorn24: Myslim ze na tvojom mieste by som auto hned co najskor predal a tri krat sa prezehnal. Nic v zlom ale ked nemas na vymenu oleja, tazko budes mat na udrzbu. Po kupe by si mal hned vymenit rozvody co je +- 1000tis KC K tomu urcite vymenit aj vsetkuy kvapaliny a filtre co ked zoberes ze kabinovy filter je tak za 1500-2500 tak asi zaplaces. K tomu si chlapce zarataj ze potrebujes zimne gumy, dat osetrit pred zimou podvozok a dutiny ... Na tvojom mieste by som radsej kupil filcku 1.9TD a za usetrene peniazky pozval mladu na zmrzku ....
11.40, 9. 9. 2007, odpovědětahoj.Souhlasím s Richardem. Pokud nemáš na výměnu oleje,tak to je další zadřenej motor na cestě. Pak nebudeš mít ani na opravu,tak to budeš rozprodávat na díly... Zase výhoda pro nás alfisty. Jestli máš problém s penězi,tak to raději opravdu prodej. Jeden od nás z baráku si přivezl krásnou Hondu civicR na sedmnáctkách. Nejprv sjel gumy,tak to rok a půl jezdilo na zimních a pak se mu to potkalo a už to tu rok a půl před barákem rezne. Jinak počítej rozvody + olej tak 10000kč. Kde je pojistka? zimáky? A to je teprve začátek,když vše půjde tak jak má...
12.30, 9. 9. 2007, odpovědětNechcel som byt taky ostry a napisat ti to rovno ako kolegovia,ale maju absolut pravdu. Bez penazi dojde alfa,aj kazde ine auto do riti. Olej,vsetky filtre a rozvody su zaklad ked kupis jazdeny voz,mas to tu uz spocitane,vidis sam. A to nepocitaju ziadne drobne ci vacsie poruchy co mozu vyskocit...
12.38, 9. 9. 2007, odpovědětchlapci ale ste mi dali....ale nie je to tak ako vyzera...takze rozvody boli menene a najazdenych je na nich 10000Km...ja som najazdil okolo 7000km a vsetko je v poriadku....az na toze piskaju brzdy ked pritlacim kuspedalkedlen takjemne brzdim ked prudsie tak nic nepocut....katalizator je kustik v soku a vyfuk hrdzavy :D inac vsetko ok ten olej bol tiez meneny pred kupou len neviem aky tam bol naliaty...preto neviem co tam mamdoliat...a pytal som sa kolko stoji vymena oleja a nie udrzba...a tie peniazeboli obrazne povedane...dakujem za mile odpovede
13.21, 9. 9. 2007, odpovědětdolej tam minimálně polosyntetiku...no a když budeš dělat výměnu tak to záleží na ceně oleje...třeba orig.selenia stojí asi 230kč litr.takže 5 litrů něco ti zbyde na dolití a filr :-)
13.58, 9. 9. 2007, odpovědět