Zdravim, behem nasledujiciho pulroku budu resit vymenu rozvodu na me alfince, nyni mam najeto 100k, r.v.2002 a rad bych se informoval co to vsechno obnasi. Cetl jsem ruzne zdroje a rad bych tedy vedel, co se vse musi vymenit a na kolik to prijde, pripadne zda doporucujete vymenu provadet v autorizovanem servisu nebo u nejakeho zrucneho mechanika (ja osobne nemam nikoho takoveho, ale jiste se nekdo najde). Pokud treba navic mate nejake doporuceni, kam vuz sverit v oblasti severni+jizni morava, budu take vdecen. Nekdo pise ze se meni i vodni pumpa, jiny zase ze ne, dale jsem zahledl neco o nejakem variatoru, ktery vsak byl udajne vadny pouze ve vozech prod r.v. 2002, tak nevim zda se me tento problem take tyka. Pokud auto stoji delsi dobu, treba 15h tak po nastartovani ma cca 1-3sec takovy zvuk, jako kdyz se neco hure maze - proste takovej plechovej. Pred vymenou oleje to delalo o 2-3 sekundy dele, nyni s novym AR 20k 10W40 je to lepsi. Je to naclej variator nebo je to ok? Kdyz auto stoji treba 2-3h tak ten zvuk divny zvuk neudela po startu.
13.27, 12. 9. 2007, odpovědětAutorizovane servisy su vzdy diskutabilne, niekto na ne nadava a niekto na ne neda dopustit. Ja mam velmi dobre skusenosti u p.Datka v Priboru. Sam je alfista teraz ma AR147 predtym mal 156 ku. Ceny ma dobre, opravi rychlo a cena ... je akceptovatelna. Opravoval mi prevodvku a praca + material stalo 5000Kc co nieje malo ale pokial by to bolo v autorizovanom servise tak by som este par tisic priplatil ...
13.31, 12. 9. 2007, odpovědětJa osobně chodím v Brně do AB Auta na Řipskej ul., mechanik, který se mě stará o Alfu měl sám pár Alf, nikomu neznámemu bych rozhodně takovou věc jako je výměna rozvodů dělat nedal. Myslím, že by jenom materiál mohl stát cca. 6 tis + práce.
14.11, 12. 9. 2007, odpovědět