Ahoj všichni, mám menší problém s mojí 1,9 JTD 81 KW, SW r.v.2001 Když zařadím dvojku, tak při přidaní plynu (razantním) mi auto cuká, je to dost nepříjemný, nevím čím to je - dělá to jen na dvojku cca kolem 2-3 tis. otáček . Mohl by mi někdo poradit (všechny filtry nové, olej nový, váha taky. Díky moc.
12.16, 19. 9. 2007, odpovědětS podobnou závadou jsem se už setkal. Nebyla to sice Alfa, ale závada se projevovala zhruba stejně na benzínovým šetiválci z mazdy. Na tom motoru byla, na první pohled neviditelná, prasklina v pružný umělohmotný trubce mezi váhou vzduchu a klapkou. Motor je pružně uložen a při každý akceleraci, nebo naopak brždění motorem, se motor pohybuje a případnou prasklinu rozevírá. Prasklinou je tak přisáván vzduch, kterej by jinak prošel skrze váhu vzduchu a to způsobuje ono škubání při akceleraci. V tvým případě je divný, že to dělá jenom na dvojku. Myslím si, že převodovka není nijakým způsobem napojena na řídící jednotku a ta potom nemůže rozpoznat právě zařazenej rychlostní stupeň. Jde tedy asi o to, že při druhým rychlostním stupni motor nejlíp zrychluje, to znamená, že jeho pružný uložení mu dovoluje, aby se více vychýlil ze svý obvyklý polohy a případnou prasklinu, kterou jsem popsal výše, rozevřel. Prasklinu jsem u zmiňovanýho motoru opravil nelepivou páskou a je po škubání.
13.15, 19. 9. 2007, odpovědět