cafte, kupil som si na moju 2,4JTD vzduch. filter, tak som sa chystal ze to vymenim, ale to je hruuuza, zhora sa tam vobec nejde dostat, zavadza tusim vaha vzduchu, za tym zavadzaju poistky, sprava svetlo, dal som aj dole plastove-Ucko z turba-tu trubicu, a furt malo miesta, ako to menite vy? zdola som to skusal, no nenasiel som tam nic, napise mi prensy navod, vdaka:D
16.18, 27. 9. 2007, odpovědětAhoj, moje rada ti bude asi k prdu, ale me to měnil známej mechanik, vyndali jsme baterku a pak to šlo, ale kdyz sme ho dávali zpět tak jsme ho tam nacpali zdola, vcelku v pohode mám ale 1,9 JTD, možná mám menší motor= víc prostoru, nevím nekamenujte mě, sem laik.Snad ti poradí někdo zkušenější.Zdar
16.27, 27. 9. 2007, odpověděthmm to s tou baterkou som dakde pocul, len sakra furt tam mam tie poistky na tie klipsne, kazdopadne dik, uvdim ci este dakto poradi:D
16.47, 27. 9. 2007, odpovědětVyndat baterku a pojistkovou skrinku, pak to jde v pohode ze zhora.
16.53, 27. 9. 2007, odpovědětja som dal dole len tu u trubicu od turba a s malou golou som povolil 4 skrutky na vrchu filtra a dal som to dolu aj s váhou..vôbec som netahal von baterku, chce to len trochu trpezlivostii..avsak mam 1,9 jtd
16.56, 27. 9. 2007, odpovědětsom to tak skusal no mam taky problem, ze sa mi utrhol srob zhora, co tlaci ten kruh na filterbox, takze asi cele to musi ist von, cize-baterka, poistky, aj box-cize odpojit vahu a hadicu od turba a dat to von, odvrtat z toho poondiateho plastu tie sroby a uvidim
17.15, 27. 9. 2007, odpovědětMozno ti to pride divne,ale ja som to robil zospodu. Dal som dole kryt motora,co bola chvilka,a vybral som komplet von.On to nieje len to co je v tom vlozka,ale aj nasavanie z blatnika s odlucovacom vlhkosti,ale asi tu pisem odveci,lebo mam 2.0 TS,a neviem ake sanie ma jtd...tak pardon...teraz ked som napisal som si vsimol ze riesite 2.4...
19.22, 27. 9. 2007, odpovědětja zas neviem jak to maju TS, my to mame ten filterbox nizko ulozeny hned za chladicom pred baterkou na stojaka taky valec, hmm
19.32, 27. 9. 2007, odpověděttak som si cital navody na alfa156.net a vyzera to tak, ze baterka aj poistkova konzzola a aj vaha sa odpoji, hadica od turba zhora sa odpoji-vyberie, potom sa mi na 95 percent utrhnu sroby co drzia dekel plastovy zhora nad filtrom, potom to dam dole, odvrtam ich dam filter, dekel nove sroby atd, takze AMENTMA:(
21.32, 27. 9. 2007, odpovědětLubo, zas nevim esi ti to k necemu bude, ale muj mechanik sundal baterku, odmontoval tu trubku od sání nebo co to je a vyndal to ..myslím že nic neutrh..ale jak řikám sem laik, vubec netusim.Sám bych to nezvlád. Tak hodně štěstí :-/
21.47, 27. 9. 2007, odpovědětodsroubuj tu pojistovou krabicku,odklon ji bokem a v poho se k vaze i vzduchaci dostanes,baterku sem vubec nevyndaval. neni to tak dlouho co sem to takhle delal. myslim ze lepsi a snazsi nez se plazit pod autem.. taky se mi jeden z tech 3 sroub z boxu strhl,stahl sem to viko z jedny strany silnou pruzinou a pohoda. 2.4jtd
12.51, 28. 9. 2007, odpovědětPoslal jsem ti emailem dva soubory, je to ofocený z příručky. Je tam popsaný postup při výměně filtru v češtině.
15.41, 28. 9. 2007, odpovědětchalani moc vam csetkym daukjem cez vikend sa do toho pustim , no ja mam ten problem este, ze mi nad filter boxom idu dve hadice od WEBASTA-AMENGLORIA:(
17.26, 28. 9. 2007, odpovědětpozorovatel moc ti dakujem, akurat pozeram tvoju prilohU:D
17.27, 28. 9. 2007, odpovědětja som vzduchac menil vcera a myslel som si ze podla navodu to bude raz dva ale som sa kus viac mylil... trvalo mi to asi 5 hodin a myslel som ze ma trafi slak, ten filter co tam bol povodne asi nikto od zaciatku nemenil, cely bo zasraty jak hovado a sroby co drzia horny kryt filter boxu boli total hrdzave a nedali sa povolit. dalsia vec ten pristup k tomu to mohol len talian vymysliet, taka vec co sa meni pravidelne ako je vzduch. filter a takto komplikovane to vymysliet no klobuk dole. tiez ma velmi potesili a riadne zdrzali tie utahovacie pasky na potrubi, traja sme to skusali nahodit a az po dobrej hodinke sa nam to podarilo. cize som rad ze som ho vymenil lebo bol stary filter total K.O. ale uz teraz sa netesim na to ako to budem musiet niekedy opat vymienat.... a to som si myslel ze si vymenim aj palivovy filter sam ale po tejto skusenosti som si povedal ze necham trapit sa mechanika.
8.20, 11. 9. 2008, odpovědětpalivový sa mení ovela jednoduchšie :-))
17.38, 14. 9. 2008, odpovědětChcem sa spýtať, pri výmene palivového filtra treba nový naplniť naftou a tak nasrubovat, alebo je to jedno? ( 1,9 JTD )
10.25, 15. 9. 2008, odpovědětlaci vazne sa palivovy meni lahsie? by som sa mozno do toho aj pustil, po tom ako som si teraz sam vymenil pelovy filter som zase plny elanu ze by som to mozno aj sam zmakol. ak by si mohol popis mi nejaky navod ako na to, lebo hladam tu hladam a zatial nic.
0.20, 17. 9. 2008, odpovědětvýměna vzducháče na 2,4 jtd r.v. 2000 cca na 1 hodinku i s kafíčkem, odděláš váhu, odcvakneš pojistky povolíš šrouby na přírubě a filtr je venku, pokud jsou šruby zarezlé je potřeba je nakrmit nějakým olejíčkem a teprve potom s e do toho pouštět:)
8.06, 17. 9. 2008, odpovědětcafte mam alfu 159 a chcem menit vzduch.filter.ako sa tam dostanem?robil to uz niekdo?Dakujem
12.10, 17. 8. 2010, odpovědět