zdravím všechny Alfisty :) mám autí nově,dva týdny,je to 2,5 V6 a jsem sní nadmíru spokojen jen mám takový ,doufám menší problémek,když nastartuju studené auto a rozjedu se,je z pravé motorové části slyšet docela hlasitě plastové "cvakání",je závyslé na otáčkách,ale po lehkém zahřátí to přestane,jen když vylezu ven a poslouchám motor,tak ztoho samého místa jde takový cvakavý zvuk,jak když klape plast.je to normální,nebo něco odchází,dočetl jsem se něco o variátoru,ale vážně nevím,díky za rady :)
0.34, 14. 10. 2007, odpovědětAR 156 2,5 V6 nemá variátor.
18.27, 14. 10. 2007, odpověděthh,teď už taky vím,že variátor nemá ;) dneska když jsem to nastartoval,auto stálo na slunci,tak nebylo slyšet nic,jen to jemné cvakání,asi vstřiky??když mi to udělala minule,tak skoro mrzlo. na rozvodech je najeto asi 50t.km,viděl jsem papír ze servisu,já budu měnit 1.11. tenhle rok. co se má vlastně vše měnit na rozvodech u tohoto motoru??počítal jsem s řemenem,dvě kladky a vodní pumpa,ale v autorizovaném servisu,prý doporučují měnit vše,i ozubená kola atd??
19.41, 14. 10. 2007, odpovědětrozvody jsem delal pred mesice a material plus prace cca 12000,- nove kladky napinaky a remen. pumpa se menit nemusela. cvakani v motoru mam taky,ale je to nadzvihak ventilu po chvili to vzdy prestane.
16.31, 17. 10. 2007, odpovědětLáďo vitaj medzi 6 valčekmi.. :) Kolko ti to papa..? Ja som sa prve tyzdne nedostal pod 16-17l v meste.. :)) Proste alfa:) Ale teraz jazdim za 12l v meste a za 10 po dialnici.. Idem vsak menit lambdu tak hadam to pojde dole este..
9.49, 18. 10. 2007, odpovědětSfing: díky ;)jj,je to mazec autí,se spotřebou to nemám tak hrozné,mám ji třetí týden a držím se cca o litr až dva výš než u předchozího auta(Bravo HGT 2,0 R5 :) ) na dálnici to bylo asi za těch 12,ale to jsem jel permanet 140-180 ,u toho auta to vážně nejde ,jet pomalejc :))
23.49, 19. 10. 2007, odpověděttak ty rozvody mám objednané na 1.11,tak doufám,že to vydrží,chco to vše komplet,kladky,řemeny,a pumpu,akorát dobrý známý mechanik (dělal u F a A),že doporučují i výměnu těch částí,které se věkem neopotřebovávají,nevim,jak to tam je,jestli i něco na pevno,cenovka z prací byla cirka 30t.českých,to jentak :) jinak,to cvakání,jsem to dost sledoval,le spíš mi to teď přijde,jako by se tam klepal nějaký plech(jen doufám,že to nejde nasucho:( ) je to slyšet jen z venku,někde v pravo,čím vyžší ot,tím rychleji klape(cca do 2t,je slyšet,pak přes hluk motoru moc ne). ježe cca po 1-1,5km,to přestane,tak nevim,co by mi řekly v servisu,navíc v okolí jich moc nemám :/ ale díky,kluci :)
23.42, 19. 10. 2007, odpovědět