Zdravim, jak těžké je vyměnit svíčky na motoru 2.0 T.S.? Je na to třeba nějaký speciální klíč jiný než na normální svíčky? Je třeba utahovat momentovým klíčem nebo stačí podle citu? Kolega mě docela strašil, že bych to prej měl nechat udělat v servise, ale snad nejsem taková lama, abych nevyměnil pár svíček. Na všech autech jsem si to měnil sám, tak snad Alfa nebude problém, ne? Díky za reakce :)
20.21, 16. 10. 2007, odpovědětjee . alfa je normalni auto jako kazdy jiny . svicky jsou stejny jako na Favoritu - kuzelovy zavit ;-)
20.44, 16. 10. 2007, odpovědětZrovna minulej tejden, jsem je menil a nejsem žádnej automechanic a v pohodě, nic na tom neni. Nemusíš se toho bát..
20.46, 16. 10. 2007, odpovědětdOTAZ : JAK POZNÁM že svíčky musím vyměnit? Mám najeto 110 000 km a ani kámoš co mi to prodával neví kdy to bylo měněno... Můžu to tím nák skurvit když s na to vyprdnu? Jak poznám že sou špatný...díky moc!
21.17, 16. 10. 2007, odpovědětJa je menil minulej mesic pri 101000 a myslim ze by jeste nejakych 10-20tis slapaly OK. Zadne zlepseni vykonu apd jsem nepozoroval. Co se vymeny tyka, tak zadny prdel vytahnout ten modul vcetne cvivek ven, mam ale 166 Euro 3 rok vyroby 2002, tam je to mirne jinak nez u starsich rocniku. Pomalu jsem to uz vzdaval, neb jsem proste nebyl schopen za pouziti normalniho nasili vytahnout faje s civkama ven. Ale za pouziti jeste vetsiho nasili a pacidla se to nakonec kupodivu velice snadno zdarilo:-) Myslim si, ze pokud ti to slape ok, emise jsou ok, motor nevynechava, tak bych asi 4000 napriste jiz nevyhazoval oknem, tot muj skromny nazor.
0.17, 17. 10. 2007, odpovědětAbys to poznal tak musí alespoň 1 svíčka ven a poznáš to na kontaktech jak jsou moc vypálený. Já osobně bych to nepodceňoval, protože čím tenší zobáček tím větší riziko že se ti utavý a pak průser...jednoduše zadřeš tak se rozhodni 4000 za svíce nebo 40 za motor?
4.22, 17. 10. 2007, odpovědětNo ja tam mam origo NGK, ale nemeneny od novoty, cili maji nalitano cca 90000. Mechanik co to mel na vymenu gufer a pistnich krouzku rikal, ze uz je to vypaleny dost. Svicky jsem sehnal tady na foru za 3100 origo, coz je podle me uplne v pohode. Alternativa od brisku, co stoji o petikilo min vydrzi zase jen tretinu kilometru.
9.42, 17. 10. 2007, odpovědětJojo idealni je kouknout alespon na jednu z tech dvouelektrodovejch a na jednu malou, at je jistota. Ja to tak udelal, svice origo NGK najeto 100000 a nebyly extra spatne nebo extra moc vypalene, ale kdyz uz jsem mel dole ten panel s civkama, rekl jsem si nez se s tim prckat treba za rok, udelam to radeji hned.
10.24, 17. 10. 2007, odpovědět