Ahoj všichni. Mám 2.0TS, najeto cca 85.000 Km. Stala se mi zvláštní věc. Během jízdy začlo něco klepat v motoru, nejprve jen při přidání plynu a po cca 10 km i na volnoběh. Odkud přesně zvuk jde nedokážu identifikovat, ale když na volnoběh přidám otáčky, zvuk se nejen zrychluje, ale i stupňuje. Oleje je dost a rozvody měněny v 60 tis. Vím že takhle se to těžko posuzuje, ale třeba se stím někdo z vás už taky setkal. Díky
9.44, 19. 9. 2006, odpovědětVůle na klice, asi se Ti protočila šála v ojnici...:(
14.15, 19. 9. 2006, odpovědětSouhlasím s kolegou. Mě se protočily hned dvě a byl to teda rachot.
19.39, 21. 9. 2006, odpovědětDíky za rady. Nejezdím s tím, nejsem takový šílenec:-)), jen nevím, když to dám do Alfy, jestli nemám prodat byt abych na to měl:-) PS: Bubu, ten tvůj motor po opravě žije?
8.22, 22. 9. 2006, odpovědětBohužel motor po opravě asi za měsíc a půl umřel. Klika si přestala libovat ve tmě a šla se kouknout na světlo. Vylezla ven z vany na dálnici bez varování skoro na 150km/hod. Pěkná šlupka motor total v píííp. Koupil jsem jinej z bouračky za 35000kč. Sice šlape, ale ne moc dobře. Chvílema to jede jako na tři válce, kór v malejch otáčkách a vejfuk vydává zvuky jako nakopnutá plechovka. Pak se to zase uklidní a jede normálka. Někdy to hlavně do kopce začne škubat a klepe se jak ratlik v zimě, ale stačí ubrat na moment plyn a zase se chytne. Koukal se mi na to kámoš ale na nic nepřišel. Budu muset na diagnostiku. Zatim jezdim jenom katolicky v nejnutnějších případech. Za tu výměnu motoru jsem vypláznul 51000kč teda včetně motoru, spojkovýho ložiska, kotouče a náplní. Kdyby někdo z vás věděl čim to může bejt tak poraďte.
4.51, 29. 11. 2006, odpovědětVůbec nepřemýšlej odkud ten zvuk je a dej to servisu. Je lehké ti říc je to tohle, ale vem si v úvahu tenhle fakt. Žádnej z nás to neslzšel a může to být velice důležité. Jen to že se to stupňuje s otáčkami je dost na to, aby jsme přestali hádat odkud to je a začali tě usměrňovat směrem k servusu kterej to analyzuje bez hádání. Neblbni nebo tě to bude stát balík. Tady ti můžeme pomci s malími problémy které trápí většinu z nás, ale neohrožují.
0.13, 22. 9. 2006, odpovědětBalik Tě to bude stát, když to dáš do značkového servisu, pro příklad Imofa Smažík Nord, protože v servisu nedělaj opravy jako je repase, ale mění kus za kus a protože nová klika stojí okolo 50000tisíc, tak to by byl teda ranec. Zrepasovat kliku na 2.O TS komplet s novvýma pánvema tě vyjde okolo 6 tisíc korun. Já osobně měl také záděr na klice, nechal jsem si to dělat v Hradci Králové - Ahra s.r.o. Odvezl jsem tam celej polomotor, vše mi zkontrolovali opravili ojnice, kliku, uložení kliky. Do dneška jezdim jako vítr a to už je po opravě 3 roky...Ale motor jsem si dělál sám, tak jsem ušetřil za práci oproti co by jsi řekli v servisu asi dost velkej ranec, když počítají něco okolo 450 na hodinu.
10.04, 22. 9. 2006, odpovědětCago chlapy mam asi ten sami problem ale nevim to jiste vse bylo ok ale najednou se neco rozklepalo v motoru tak jsem se sel podivat slo od nekud ze strany rozvodaku ale jen odhad...Tak jsem to zaparkoval a zkusil znovu natocit , slo to ale svitila kontrolka vstrikovani..a porad to rachtalo porad stejne ...ted uz jen sviti a ani nejde nahodit...jako kdyby tam nesel benzin ale co to bouchani..???kdo vi at mi napise nebo posle sms...hrozne me to mrzi mam ji jen 14 dni diky -606586111
18.44, 29. 9. 2006, odpovědětčaues chtěl bych se zeptat na kontakt na ten hrade (klika) dale kde se nechaji udělat valce.. Když se protočí šály muže to něco zničit??dik
22.53, 29. 9. 2006, odpovědětKdyž se Ti protočí šála v ojnici, tak se Ti poškrábe klika,takže jí musíš nechat přebrousit, a zničí se ti také ojnice, protože, se Ti v ní začne točit, ale ojnice se dají také zrepasovat, ale nesmí být moc poničené, mě osobně jednu ojnici zrapasovali a jednu jsem kupoval novou, ojnice stojí originál v servisu už přesně nevim asi okolo 3 tisíc, a měl jsem štěstí, že se daly obědnat po kuse, protože většina výrobců prodává jenom ojniční sady. Zatim jezdim bez problémů-musim zaklepat :) Jo a repasy prováděla firma AHRA S.R.O. a určitě umí i brousit a dělat výbrusy válců a obědná ti i přesné výbrusové rozměry pístů. Kontakt už jsem nenašel, ale když se podíváš na a zadáš třeba do Googlo do vyhledávače jméno AHRA, tak Ti to určitě něco vyplivne :)
23.05, 29. 9. 2006, odpovědětChlapi, doporučuji ještě navštívit diskuzi na auto.cz, sekce Alfa Romeo, nick Magic. Magic tvrdí, že klika na Twinsparku 16V je prakticky nebrousitelná, protože je téměř vždy příliš zkroucená. Pokud vím, tak tam také někdo nechal kliku přebrousit a poté se mu přidřela znovu. A podobných zkušeností je prý víc...
11.09, 30. 9. 2006, odpovědětJá jí mám broušenou a jezdim bez problémů už víc jak tři roky, záleží jestli to dělá nějaký patlal, nebo nějaký odborník.
18.33, 30. 9. 2006, odpovědětJasně, uvádím prostě jen zdroj dalších informací k tomuto problému. Tvrdí, že klika na Twinsparku je natolik odlehčená, že je prostě při zadření ve většině případů tak ohlá, že se nevleze do výbrusu, patlal nepatlal. Pokud to někoho zajímá, má možnost si to přečíst - nic víc, nic míň...
23.42, 30. 9. 2006, odpovědětto som bol ja...dala sa prebrusit a po niekolkych kilometroch opat prdla...Mechanik mi povedal ze to bolo nefunkcnym olejovym cerpadlom, ktore na pohlad bolo "ok" a hovoril ze aj tlak vykazovalo "ok" po opatovnom namontovani...Potom vymenili kluku za novu... A co sa tyka ohnutia kluky tak vraj nebola...bol tam iba skrabanec od rozsypaneho loziska... Ale spatne ked si na to spominam, tak som mal doliat olej, pretoze bolo tak na spodnej ryske...mozno troska pod...:(
14.43, 2. 10. 2006, odpověděta na pristrojovke vas ziadne "cervene svetielko" neupozorni ze neto oleja...
14.44, 2. 10. 2006, odpovědětPoud jsi měl olej na spodní rysce nebo těsně pod, to by nemělo tak vadit. Já bych to viděl na zacpaný kanálky v klice. Jak to pořádně nevypláchnou po broušení tak ti olej nepůjde na všechny lágry. Taky tlaky budou dobrý až trochu vysoký. Svést to na nefunkční čerpadlo i když ho zkoušeli je blbost. Pokud jelo při zkoušce, tam je jen minimální šance odejití po pár kilometrech.
18.40, 2. 10. 2006, odpovědětDobar Pogled
18.08, 30. 7. 2023, odpovědět