Zdravím páni! Veľmi pekne prosím o pmoc. Mám 156 1,9 JTD a predvčerom som pri jazde pocítil jemne spomalenie,akoby to prestalo na 2-3 sekundy tahat a potom sa motor zas správal normálne. Všimol som si však, že začal kourit na bilelo a to dosť silno. Už kouri aj na volnobeh a dosť ťažko štartuje. V ťahu nepociťujem veľkú zmenu, ale predsa je motor trošku lenivejší ako predtým. Prosím Vás čo by to mohlo byť? Mam najazdených 169 t. km. a predtým to išlo výborne.
12.15, 19. 9. 2006, odpovědětTak to je na 99% turbo K.O. doporučuji moc s tím nejezdit...
12.24, 19. 9. 2006, odpovědětDíky moc. Ešte som zabudol napísať, že som začul jemné klepkanie v motore , akokeby to bol niektory ventil, s otáčkami sa to zvyšuje... Mohlo by to robiť to Turbo? Velmi pekne Dakujem za profi radu. Diky
21.50, 19. 9. 2006, odpovědětNo nechci strašit a nevim jestli je to možný i u Alfy, ale už jsem taky viděl, že se rozlámaly lopatky a ty si potom nasál motor dovnitř a apak to samozřejmě napáchalo škody...to by mohlo být to klepání eventuelně, ale motor může "klepat" z tisíce různých důvodů, takže tohle je jenom dohad...
7.48, 20. 9. 2006, odpovědětNazdar. Dík za rady. Dnes sem byl v servisu a rekli mi, že to budou na 100 % preskočené rozvody o jeden zub. Ted jezdit nebudu a cez vikend to jdu spavit s kamaradem mechanikem. Samozrejme, že dám vedet, co to bylo. TAk zatím Dík opravdu moc krát dík
19.55, 20. 9. 2006, odpovědět