Jaký byste doporučili olej do 2.5 V6 - nechci nic levného, ale asi je zase zbytečný nějaký super drahý ... rád bych znal nějaký kompromis cena/výkon ... myslím, že se tam vejde 8 litrů, nepletu se? ... díky
9.20, 29. 10. 2007, odpovědětPleteš se dle manualu je tam 6,4 litru, ale nikdy jsem tam při výmněně nenalil víc jak 6 litrů jinak ja jezdím na selenii racing jelikož mně to někdy chytne a pak jí šlápnu na krk. A v porovnání mezi zbytkem olejů v dané kategorii (10W/60)je skoro nejlevnější. Na ARC koupíš 2litry tuším za 710 kč.
10.19, 29. 10. 2007, odpověděthttp://e-valvoline.cz/?p=productsList&iCategory=35&sName=VR1-Racing-10W-60 Já používám olej z tohoto zdroje a cena je příznivější, než u SELENIE. Navíc lze tomu prodejci napsat a udělá Ti aukci KUP TEĎ, na Aukru za nižší cenu než na e-shopu.
14.11, 29. 10. 2007, odpovědětAbych rekl pravdu, tak presne mezi temito dvema oleji uvazuji ... takze ted jsem porad na stejnem miste :-) ... ale ten Valvoline prijde vazne levneji a mel by byt stejny, ne-li lepsi podle diskuzi ...
7.41, 30. 10. 2007, odpovědětVětšinou platí, že čím je rozdíl zimního a letního čísla větší, tím má olej vyšší viskozitní index. Ten udává jak se mění viskozita oleje s teplotou. Větší rozdíl a vyšší viskozitní index znamená, že změna viskozity s teplotou bude menší. V praxi se u některých spotřebitelů vžil dojem, že čím je tento rozdíl větší, tím je olej lepší, protože lépe maže. Naopak, výroba takového oleje znamená, že se musí použít větší množství polymerních modifikátorů viskozity, které při provozu oleje degradují (střihová nestabilita) a zhoršují se viskozitní vlastnosti oleje. Oleje, např. SAE 10W-50 či 10W-60, jsou určeny pro motory soutěžních vozů, které jsou tepelně velmi namáhané, zejména díky vysokým otáčkám motoru. V motorech, i s turbodmychadlem, s běžnými nebo i mírně zvýšenými otáčkami je použití těchto olejů zcela zbytečné. Maximalny vykon mas pri 6300 otackach, to niesu nijak vysoke otacky, jo keby si nemal obmedzovac a isiel to 9-12 tisic tak by si tu 10W60 potreboval
11.49, 30. 10. 2007, odpovědětnedávno jsem řešil stejný problém se spoustou lidí kteří tomu snad rozumí - a všichni mi řekli at tam dám předepsaný olej měmím po 10 000 a udělám to nejlepší co pro ten motor mohu...
17.53, 30. 10. 2007, odpovědětnedávno jsem řešil stejný problém se spoustou lidí kteří tomu snad rozumí - a všichni mi řekli at tam dám předepsaný olej měmím po 10 000 a tím udělám to nejlepší co pro ten motor mohu...
17.54, 30. 10. 2007, odpovědětJaký olej? Noo... já bych zkusil mazací motorový olej, ale zkus třeba převodový nebo hydraulický, ať už máš nad čím přemýšlet.
18.15, 30. 10. 2007, odpovědět