Ahoj, může mi někdo poradit, prosím, jak co nejjednodušeji vyndat chladič? Odkud na to jit a na co si davat pozor. Díky moc všem za rady.
21.40, 3. 11. 2007, odpovědětZdar, budeš potřebovat odpojit chladič klimatizace, sundat přední horní příčník, odpojit hadice vody a potom to půjde nahoru. Saharu s ventilátory sundáš až venku, ale toto není na 100%, už si to moc nepamatuji, dělal jsem to kolegovi v létě. Pokud Ti to teče mezi plastem a hliníkem, zřejmě Ti to nikdo neopraví se zárukou. Pokud to teče mezi žebry, dá se to opravit zavařením příslušné sekce. Ovšem ten kdo to bude dělat, bude hodně nadávat, po skoro 10 letech bude chladič připraven k rozkladu. Doma se to dá udělat, jen to bude chtít hodně času a trpělivosti. Skoro všechny šroubky menší než M5 ukroutíš a zůstanou Ti v ruce, bude třeba opravovat závity. Hodně štěstí. M.
22.44, 3. 11. 2007, odpovědětjak jsem ti psal na cuore tak chladič klimy vůbec nemusíš vyndavat musiš ale povolit šroubky co drží klimu k chladiči pak jen vytáhneš samostanej chladič, já to dělal teď na 2,5 V6 a tam není vůbec místo proti TS. šroubky jsou samořezky do plastu tak je nejdřív prostříkej WD a poté je normálně povolíš je pravda že starej chladič byl totál. sežranej rezí.
13.02, 4. 11. 2007, odpovědětJak se ti projevoval tento špatný chladič na autě? Přehřívalo se to?
17.59, 4. 11. 2007, odpovědětMne se to projevovalo tak, ze mi z nej chrstala voda. Kazdej druhej den sem ji musel doplnovat. Teplota se nekdy vysplhala i nad 100 stupnu. Nelepil sem ho, rovnou sem ho nechal vymenit. Ted se teplota drzi nadherne na demdesatce (1.9jtd)...
18.21, 4. 11. 2007, odpovědětja s chladičem neměl nejmenši problem, teplota a vše bylo v pohodě, ale pak jsem nechal vyměnit na zimu kapalinu za fridex a od te doby mi nekde dole kape prave ta chladici kapalina. tak mi v servisu řekli, že to je z chladiče a že bude nekde propouštět... no před vyměnou vše ok a pak to začlo ze dne na den...
18.37, 4. 11. 2007, odpovědětalfablack:dole na chladiči je koleno a v něm je "o" kroužek,prostě gumový těsnění...tak aby to třeba neteklo jenom přes něj...
20.47, 4. 11. 2007, odpovědětahoj, tak dneska jsem se s bráchou pokusil vyndat můj chladič na me alfičce156 2,5. po našem prvotním elánu, kdy jsme doufali,ze sundáme přední horní příčník,odpojime hadice a chladič vyndáme, jsme pomalu začali zjištovat, že to nebude jenom tak... abychom sundali ten příčník, tzn, abychom se dostali na všechny šroubky, které jej drží, musíme sundat přední světlomety, abychom mohli sundat přední světlomety, tak musíme sundat přední nárazník se spojlerem, včemž je největší problém, protože nevíme jak na to... pokud by nám mohl někdo poradit, jak sundat ten naraznik, prosím, protože nevime, jak na to..., vyfotil jsem celou situaci a pokud by někdo věděl, zašlu mu na mail fotky s konkretním dotazem, protoze my fakt nevime..,diky moc všem
19.52, 17. 11. 2007, odpovědětno už se to tu psalo, nějaké šrouby jsou pod podběhama kteé musíš vyloupat pak nekde uprostřed..no víc nevím chce to hledat, ale pak je prý nalepený a docel drží, takže pak ho odříznout nebo utrhnout :c)
20.30, 17. 11. 2007, odpovědět