prosím o radu-ked stlačím ventily na plnenie klímy nefučí vôbec nič z čoho usudzujem, že klíma je prázdna, ale žiadnu poruchu nesignalizuje. Spojka kompresoru sa netočí. Je možné roztočiť kompresor nejakým premostením napätia ak aj nemá médium ??? Nezničí sa kompresor bez chladiva časom ? Chcel by som to doplniť ked tak až na leto...dík
7.51, 9. 11. 2007, odpovědětKompresor se nesepne pokud je v okruhu nízký,nebo příliš vysoký tlak. Je tam tlakový spínač,který to má na starost. V okruhu chladivou unáší mazivo,které utěsňuje drobné netěsnosti,maže spoje a ucpávky kompresoru. Doporučuje se v zimě občas pustit klimatizaci, aby došlo k roznesení maziva po okruhu a promazání. Do okruhu bez tlaku snadno proniká atmosferická vlhkost, která následně působí vnitřní korozi systému. Doporučení zní: Zkontrolovat těsnost okruhu, vyměnit filtrdehydrátor, naplnit okruh chladivem a mazivem. Ještě upozornění, pod 3 stupně venkovní teploty se kompresor rovněž nesepne.
8.06, 9. 11. 2007, odpovědětmyslím, že práve s tou tesnosťou okruhu musí byť niekde problém, pretože tá chladiaca zmes musela cez niečo zmiznúť....dúfam, že bolo nad tie 3°C, nevšimol som si.....ale to chladivo tam asi nie je - stláčal som tie ventily a nič :-( V manuále píšu, že pri vade klímy bliká tá zelená diodka na ovládači klímy...no - nebliká....
8.14, 9. 11. 2007, odpovědětPlatí to i pro 145/146, že pod 3st se kompresor nesepne? Zničeho nic mi totiž nefunguje klima (kompresor se nesepne). Někde jsem četl, že pokud je pod 15st, tak kompresor nesepne, ale pochopil jsem to tak, že v kabině musí být nad 15st, aby kompresor sepl, nikoliv venku. Klima je řízená dle teplotního čidla v interiéru nebo se mýlím?
23.51, 17. 11. 2007, odpovědětmi taky klima nefunguje, už jsem se stím smířil. někde to uniká ale nikdo neví kde, nemůžu to zjístit, nejspíš v přístrojové desce. kompresor se ti určitě nezničí, když je prázdný. nevím si dál rady a ještě jsem na nikoho nenarazil kdo by se na to pořádně podíval
8.22, 9. 11. 2007, odpovědětNapis mi mail na xaperle@zoznam.sk doriesime to po telefone kompresor sa da roztocit aj bez naplne. Mozem ti poslat aj schemu zapojenia .
13.19, 9. 11. 2007, odpovědětmail som poslal - dakujem za ochotu - najbližšie tu budem už až v pondelok
14.10, 9. 11. 2007, odpovědět