Prosím Vás poradte ako sa vymieňa predná parkovacia žiarovka. ĎAkujem
8.23, 9. 11. 2007, odpovědětTo je jednoduche, staci vytahnout takovy plastovy hajzlik, ktery je jenom "zacvaknuty" ve svetle a stlacenim a pootocenim ovolnit zarovku, ktera je v nem vlozena, musis sahnout hluboko do svetla :-)
8.35, 9. 11. 2007, odpovědětjo zrovna vcera jsem "zase" menil...jsou tam dve vicka....jedno od potkavacek a to to druhe je trosku niz..to je od dalkovejch a prave te parkovacky...je tam takova platova vlajecka za kterou to chytnes a vyndas....zarovka je halogenka a stoji cca 80-Narva a nebo lepsi za 105 Hella...
8.41, 9. 11. 2007, odpovědětjá tam mam obyč žárovku za 10 korun Bobin
8.44, 9. 11. 2007, odpovědětja tu zarovku nemuzu nikde koupit vzdy mne reknou, ze 4w nemaji.
8.45, 9. 11. 2007, odpovědětJa ti klidne 2 poslu, mam jich asi 12 do zasoby, co kdyby :-) Koupil jsem je myslim za 80,-Kc, jsou to Osram, jinak nemas sanci je sehnat, jedine v Alfe, nebo jako ja na objednavku :-)
8.54, 9. 11. 2007, odpovědětJak asi dlouho Ti tam ta Osramka vydrží? Já tam měl nějakou Eltu, nebo co to bylo za šunt za 50,- a vydržely obě stejně dlouho - 3 měsíce...
14.56, 9. 11. 2007, odpověděttak mne ze vde posli prosim. na mail ti poslu adresu. diky
18.08, 9. 11. 2007, odpovědětJasne, posli adresu a ja ti dve hned v pondeli poslu, pokud jsi z Brna ti je muzu dovezt...
18.36, 9. 11. 2007, odpovědětjo jsem z brna a pomerne dost jezdim po brne tak by jsme se mohli nekde potkat.
10.38, 11. 11. 2007, odpovědětVelmi silno pochybujem ze parkovacka je halogenka,ale hadat sa nechcem:)) A taka draha je preto lebo klasicka bajonetka co sa zaistuje pootocenim ma tia cudliky oproti sebe,a parkovacka v alfe ich ma trochu inac,cize obycajnu 5W co pasuje vsade tam nedas.Ibaze by si ju tam narval...
8.55, 9. 11. 2007, odpovědětNo tak to pochybuj kludne dalej, v skutocnosti je tam halogenka.. Da sa tam dat aj klasicka ziarovka, ale myslim ze nema taku zivotnost. Pri davani tej halogenky pozor, nechytat za sklo (aj ked je to takmer nemozne, takze rukavice), pretoze sa potom ludia stazuju, ze sa im to vypaluje (kedze to chytili za sklo).. Da sa kupit v kazdej Alfe za cca 100 sk najlacnejsia. Narva robi aj tzv. Blue, teda co svieti trocha na modro, ale je tazko ju zohnat, ja som to vzdal :)
13.13, 9. 11. 2007, odpovědětpodla manuálu sú tam skutočne halogény, potrebujem ich tiež vymeniť obidve, teraz som to bol pozrieť, ale ako ich vybrať to teda fakt netuším. Diaľkové a stretávacie majú každá svoj "dekel" , potom je tam v strede nejaké čudo s káblom a to je všetko....no vybrať parkovačku ...hrôza
10.19, 9. 11. 2007, odpovědětodmontujes dekl od potkavacek a proste pro tu parkovacku sahnes .. delal jsem obe dve a ver mi, ze to jde, docela dobre ;-)
13.14, 9. 11. 2007, odpovědětDekel zvlast bohuzial nemaju. V jednom z nich (uz fakt neviem ktorom) je totiz to plastove kridelko alebo ako to nazvat, za ktore sa vybera parkovacka s objimkou, potom len vymenit a trafit sa s5 :)
13.16, 9. 11. 2007, odpověděttreba dat dolu dekel na dialkove a tam je take plastove kridelko ,treba ho jednoducho povotiahnut a a mas tam halogenku co ozaj kupis len malokde...v Blave v alfe a SPS vo forstingeri na zlatych pieskoch ich maju urcite...
13.30, 9. 11. 2007, odpovědět....no asponže viem, že je to niekde pod deklom - bližšie som to neskúmal, pršalo ako z krhly
14.00, 9. 11. 2007, odpovědětTo Gonzales: Ja uz som to menil,a ani ta co som vybral ani ta co som tam dal halogenka nieje,tak pardon ked tam taku ostatni maju. Mam ju za 80sk,take bajonetky maju aj niektore fiaty,myslim. Mne na parkovacky stacia aj normal:))
14.47, 9. 11. 2007, odpovědětneviem ako sa ti tam podarilo dat obycajnu ziarovku,lebo s takymi cudlikmi do boku ako maju tie halogenky obycajne ziarovky nedostat...
15.03, 9. 11. 2007, odpovědětZohnal som ziarovku,ktora ma tie cudliky tak excentricky ako ma mat,a nieje halogenka. Koniec.
17.29, 9. 11. 2007, odpovědětod Davida jsem objednal pravé světlo a hle je v něm objímka na obyč skleněnou žárovku né na H6 to světlo není totiž original alfa takže pozor to křidélko pokut to není origo tam být nemusí. Na origo světle je uprostřed na skle logo alfi na neorigo není. Jinak se ptej po žárovkách H6 jsou myslím 6W v lepších mototechnách většinou mají.
18.25, 9. 11. 2007, odpovědětJá tu halogenku taky nemohl nikde sehnat.Kde jsem se ptal,čuměli jak puci když jsem řekl,že mám parkovačku halogenku.Pořád mě zlobí kontakt a tak se rozsvěcí neustále kontrolka světel.To bude právě tím,že tam někdo předemnou napral obyčejnou bajonetku,teď to už chápu proč je objímka dokurvená.na první pohled to vypadá,že patice jsou stejný,ale bohužel to tak není.
18.40, 9. 11. 2007, odpovědětto neni až tak pravda s tím logem. logo má ten, kdo světla ještě neměnil. já jsem měnil obě přední lampy, protože ty starý už byly hodně špatný a neviděl jsem nic. koupil jsem carella (což se dává jako origo) a logo tam nemám, ale mohl jsem porovnat s levnýma světlama od už nevim jakýho výrobce a musím říct, že zpracování je fakt nebe a dudy a svítivost to samý. takže sice logo nemám, ale jinak velká spokojenost a parkovačka se fakt vyndavá pod deklem na dálkový a tahá se za umělohmotný křidýlko a jde vytáhnout v klidu :-)
13.40, 16. 9. 2008, odpovědětVsak v pohode, ja som mal tiez len obycajne, ale ked sa jedna vypalila, tak som dal nove halogenky a uz ich mam 2 roky, teda 40000 km a svietim v podstate stale :))
20.34, 9. 11. 2007, odpovědětDneska sem koupil 10 ks techto H6W za cenu 46 Kc, tedy 4,60 kus. Je to vyrobce Bosch. No kazdopadne i kdyby to nebyl a vydrzelo to mesic, tak je to lepsi, nez kupovat u zlodeju za 80 nebo 180 Kc.
20.10, 15. 9. 2008, odpovědětja som obrusil jednu tu nozicku z obycajnej parkovacky a funguju do teraz
0.22, 16. 9. 2008, odpovědětMel sem tam bily diody... jak rika jurki888, staci ubrousit jednu ,,packu,, protoze jsou tam naproti sobe, kdezto Alfa to ma posunuty... Ale vzhledem k tomu ze se casto ku*vili, koupil sem origo v Alfe a pul roku bez problemu...
8.36, 16. 9. 2008, odpovědětto Smejki: ja tam ty H6W za 46 Kc nevidel...:(
0.39, 14. 12. 2008, odpovědět80kč žárovka jo? To je pozlacená? Mě nabídnul v mototechně za 6 kč a ledkovou za 30, tak jsem tam dal za 60kč 2 ledkové a mám klid.
8.06, 14. 12. 2008, odpovědět