Zdravím všechny fandy těchto horkokrevných krasavic. Velmi toužím po Alfě 156 2,5 V6 24v. Nemám ovšem s Italama zkušenost a tak se ptám na radu Vás, zkušených. Co její kvalita - trvanlivost, hlučnost motoru, spotřeba, projev výkonu, pohodlí, dynamika, atd. Děkuji Vám za cené rady. Stenly......
12.45, 1. 10. 2006, odpovědětjá bych z toho neměl strach, určitě až na spotřebu ale ten pocit z jízdy to vynahradí jinak co se týče poruchovosti tak sy myslím ženic víc jak Fábie poruchovější být nemůže mám taky 2,5 a naprostá spokojenost tak ať dobře pořídíš, přeju šťastnou ruku při výběru a snaž se zjistit o autě co nejvíc co tam bylo za olej a jak servis kdo dělal atd. prostě běžný věci jako u jiných aut. Tak Cuore Sportivo.
20.07, 1. 10. 2006, odpovědětĎakan za podporu. Ještě je taky lákavej motůrek 1,9 JTD, ale až ten 85 kW, jenže V6 je zkrátka jiná liga. Slyšel jsem ale, že jsou benzíňáky u Alf poměrně hlučnější a po Xletym ježdění v Hondě jsem na to dost choulotivej, tak nevim. Bojim se i nemožně drahejch náhradních dílů, ale to je otázka názoru štěstí. Vlastně jsem nikdy ani neťukl natož boural, tak snad je osud při mě. Tady na tomto funwebu se to určitě napíše, ale popravdě ještě nevim, je možný že skončím u novějšího Accorda. Ale 156ka mě láká, takže úvítám další zkušenosti a motivace. Ciao e Cuore sportivo!
10.47, 2. 10. 2006, odpovědětAhoj, s tym hlucnejsim motorom mas pravdu, mam sice len 1.8 benzin, ale oproti kamosovej Honde Accord je ten moj motor dost hlucnejsi, hoci mne to nevadi a ten pocit z jazdy stoji za to :)
13.42, 2. 10. 2006, odpovědětPokud nechceš slyšet motor tak proč se zajímáš o Alfu. Právě zvuk motoru je u ní spolu s vzhledem a jízdními vlastnostmi to nejlepší. Ty jsi z Hondy zvyklej ticho a nudnost, to u Alfy nenajdeš. Kabina je nádherně odhlučněná ale když tomu šlápneš za krk, ten zvuk ti rozproudí krev a máš po spánku. Myslíš že to zvládneš?
0.06, 3. 10. 2006, odpovědětP.S. Nemožně drahejch náhradních dílů se neboj, ve srovnání s Hondou jsou hodně lacinější ( s vyjímkou svíček)
0.08, 3. 10. 2006, odpovědětkup v6 ani svicky te nebudou trapit.....:)
11.22, 3. 10. 2006, odpovědětAhoj, jestli je tvuj zajem jeste aktualni, momentalne svoji 2.5 V6 prodavam. Napis mi na mail, pošlu fotky a bližší info.Jenom zhruba: cervena, ve vybornem stavu, jenom ma vic najeto ( 194 000km ) vyrobeno 1999, cena 135 000,-
22.40, 14. 10. 2006, odpovědětKupim zachovale celne sklo. za fajn cenu 0902163004
12.47, 8. 4. 2008, odpovědětstači si prečitať par príspevkov dozadu a hned sa dozvieš o spolahlivosti motorov TS, tak týžden dozadu tu hned dvaja zhanali kluku ktora sa im zadrela, 2.0TS to isté. Alfu by som bral jedine JTD !!! Pokial chceš iba benzín tak si kúp radšej iné auto. Poriadne si to tu prečítaj, aby si mohol potom nadávať sam na seba, bol si upozornení
19.37, 8. 4. 2008, odpovědětVsichni vime ze motory 2,0ts jsou problémové,ale u 2,5 v6 bych problem nehledal.
21.21, 9. 4. 2008, odpovědětAlfu si kup pokud rozumíš tomu co je Cuore Spotrivo. Pochop že nejde jen o auto a vlastnosti, ale hlavně o styl, jedinečnost. Prostě je to záležitost srdeční... Jestli nějak váháš tak sedlej raději nějaké běžné přibližovadlo. Co se týká V6 tak mám tuhle Alfu od roku 2000, najel jsem na ní 160tis a je to nejlepší auto co jsem řídil (mimo Ferari). Při výběru pozor na mastňáky (mastňák je ten, co si koupil Alfu protože byla jednu dobu módní záležitostí, kterou vyvolalo první místo v anketě auto roku 1998). Mastňák se projevuje tak, že přesedlal z nějakého jiného vozu a právě nechápal co je Alfistické Cuore Spotrivo. A tak to auto většinou zkur... Pořádnej "kouř" při studeném motoru, ustavičné přetáčení prokládané taháním šestky do kopce na 1200ot, řazení že by mu člověk ruce urazil, olej po 30.000 bez doplňování atd. Tak to je auto po mastňákovi a na to bacha. Tak ahoj, K
0.00, 9. 4. 2008, odpovědětNevím kolik na to máš soldů,ale taková GTA by mohla být lepší volba než 2.5 V6.U GTA je menší spotřeba,vyšší výkon,super sedačky,bose atd.
6.42, 9. 4. 2008, odpovědět2.5 V6 mám třetí rok, nevím kolik jsem s tím autem najel, teď jí prodávám. Prodávám jí jen proto, že jsem pořídil novější model 2003 ale stejnou motorizaci, jiné auto než V6 od Alfa Romeo, v této cenové relaci nechci! Snad ještě jedna věc, ani po třech letech jsem se toho auta nenabažil, opravdu je to jedinečná záležitost ...
8.32, 9. 4. 2008, odpovědět